Κόσμος

Μπλεξίματα για Πολάνσκι – Θα δικαστεί για δυσφήμιση μιας ηθοποιού που τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι θα δικαστεί για δυσφήμιση στις 5 Μαρτίου 2024 από την Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Λιούις, η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ακόμη έφηβη.

Το 2010 η ηθοποιός, η οποία συμμετείχε στην ταινία «Πειρατές» του Πολάνσκι το 1986, δήλωσε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά ο σκηνοθέτης μέσα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι όταν ήταν 16 ετών, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Paris Match, τον Δεκέμβριο του 2019, ο Πολάνσκι αμφισβήτησε αυτήν την καταγγελία. «Βλέπετε, το βασικό προσόν ενός καλού ψεύτη είναι η εξαιρετική μνήμη.

Αναφέρουν συνεχώς τη Σαρλότ Λιούις στον κατάλογο των κατηγόρων μου, χωρίς ποτέ να αποκαλύπτουν τις αντιφάσεις της», είχε δηλώσει τότε ο 89χρονος καλλιτέχνης, που έχει κατηγορεί πολλές φορές για βιασμό.

Ο Πολάνσκι αναφερόταν σε δηλώσεις που έκανε η Λιούις σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 1999 στη βρετανική ταμπλόιντ News of the World. Επισήμανε κυρίως μια φράση που απέδιδε η εφημερίδα τότε στην ηθοποιό:

«Ήξερα ότι ο Ρομάν είχε κάνει κάτι κακό στις ΗΠΑ αλλά ήθελα να γίνω ερωμένη του (…) Το επιθυμούσα πιθανότατα περισσότερο από εκείνον».

Από το 2010 η ηθοποιός αμφισβητούσε την ακρίβεια των προηγούμενων δηλώσεών της. «Πολλές αναφορές που μου αποδόθηκαν στο άρθρο της News of the World δεν είναι ακριβείς», σχολίαζε τότε.

Μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο Πολάνσκι στο Paris Match, οι δικηγόροι της Λιούις κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του.

Από τα τέλη του 1970 έχουν διατυπωθεί πολλές φορές κατηγορίες σε βάρος του Πολάνσκι, του Πολωνού σκηνοθέτη που γεννήθηκε στο Παρίσι το 1933 και έχει βραβευτεί με τρία Όσκαρ και έναν Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέτερ Μαγιάρ: Ο πρώην σύμμαχος του Όρμπαν που τον εκθρόνισε από την πρωθυπουργία της Ουγγαρίας
Η πολιτική του πορεία άλλαξε το 2024, όταν αποχώρησε δημοσίως από το κυβερνών στρατόπεδο, καταγγέλλοντας φαινόμενα διαφθοράς, έλλειψη διαφάνειας και συγκέντρωση εξουσίας
Πέτερ Μαγιάρ
Τα Στενά του Ορμούζ «έκαψαν» τις διαπραγματεύσεις: «Θα τα κλείσουμε» λέει ο Τραμπ, τι απαντά το Ιράν
Η Τεχεράνη χαρακτήρισε ανέφικτες τις απαιτήσεις των ΗΠΑ ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον έλεγχο του Ορμούζ στους Φρουρούς της Επανάστασης
U.S. President Donald Trump gestures as he speaks during a press conference in the James S. Brady Press Briefing Room at the White House in Washington, D.C., U.S., April 6, 2026. REUTERS
Εκλογές στην Ουγγαρία: Συντριπτική ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια, μεγάλος νικητής ο Μαγιάρ
Το κόμμα Tisza συγκεντρώνει 138 έδρες σε σύνολο 199 - Ο Όρμπαν παραδέχεται την βαριά του ήττα - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει την «επιστροφή» της Ουγγαρίας στην Ευρώπη
O Ο Πέτερ Μαγιάρ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
93