Κόσμος

Μπλόκο στον “εθνικό διάλογο” της Συρίας

Μία από τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις στη Συρία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στον "εθνικό διάλογο", δηλαδή στις συνομιλίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που πρότεινε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ και άλλα κόμματα φαίνεται ότι θα πράξουν το ίδιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
“Η οργάνωσή μας έστειλε μήνυμα στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου ενημερώνοντάς την ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις συνομιλίες της 10ης Ιουλίου γιατί η ατζέντα των συνομιλιών δεν αναγνωρίζει την πηγή της παρούσας κρίσης στη χώρα, το οποίο, κατά την άποψή μας, συνιστά ασέβεια προς τα νόμιμα δικαιώματα των πολιτών,” δήλωσε ο Λουάι Χουσέιν, μέλος της οργάνωσης.
 
Τον εθνικό διάλογο ανακοίνωσε σε διάγγελμά του στα τέλη Ιουνίου ο αλ Ασαντ στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναθεώρησης του Συντάγματος με στόχο την αντιμετώπιση των άνευ προηγουμένου διαδηλώσεων κατά της 11χρονης διακυβέρνησής του.
 
Ο Χουσέιν προσθέτει στην σελίδα του στο Facebook ότι οι συμμετέχοντες στον εθνικό διάλογο δεν έχουν δικαίωμα να προετοιμάσουν ένα νέο Σύνταγμα “προτού ανοίξουν διάπλατα την πόρτα για τις πολιτικές ελευθερίες στη Συρία.”
 
Η απόφαση της οργάνωσης αυτής να μποϊκοτάρει τον εθνικό διάλογο έγινε γνωστή την ώρα που στην πόλη Χάμα της κεντρικής Συρίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών που πρόσκειται στην αντιπολιτευόμενη “Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού”.
 
Η Εθνική Επιτροπή για την Δημοκρατική Αλλαγή, ένας συνασπισμός της αντιπολίτευσης αποτελούμενος από αριστερά κόμματα και από προσωπικότητες του ανεξάρτητου χώρου, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί σήμερα για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στον εθνικό διάλογο της Κυριακής.
 
Πηγές που πρόσκεινται στην Επιτροπή δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η Επιτροπή δεν θα συμμετάσχει εξαιτίας αυτού που περιέγραψαν ως “έλλειψη κατάλληλων συνθηκών.”
 
Η μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία δημοσιοποίησε χθες Τρίτη έκθεση στην οποία αναφέρεται σε επεισόδια στη Συρία που θεωρεί ότι αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από μέρους των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας στην διάρκεια της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
 
Η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης, να επιβάλει εμπάργκο όπλων και να προχωρήσει στην δέσμευση πόρων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και κορυφαίων συμβούλων του και στελεχών της κυβέρνησής του.
 
Στην 24σέλιδη έκθεση η Αμνηστία αναφέρει ότι ο κατάλογος των εγκλημάτων που καταγγέλλεται ότι διαπράχθηκαν στη Συρία συμπεριλαμβάνει φόνους, βασανισμούς και αυθαίρετες συλλήψεις.
 
Η έκθεση κάνει λόγο για πυρά εναντίον ασθενοφόρων, παιδιών που τέθηκαν υπό κράτηση και βασανισμούς τραυματιών κατά τις αφίξεις τους σε νοσοκομεία.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανώλη ή «άγνωστη πνευμονία»: Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο 28χρονης ερευνήτριας στη Ρωσία – Φόβοι για επιστροφή του «Μαύρου Θανάτου»
Η πανώλη προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis - Είναι η ασθένεια που συνδέθηκε ιστορικά με τον «Μαύρο Θάνατο», την καταστροφική πανδημία που σάρωσε την Ευρώπη τον 14ο αιώνα
Το Ινστιτούτο Έρευνας στο οποίο εργαζόταν η 27χρον
Ισόβια σε πρώην παίκτη του American Idol για τη δολοφονία της συζύγου του: Οι ομοιότητες με την υπόθεση της Κάρολαϊν Κράουτς
«Τι έκανε για να την μισείς τόσο;» έγραψε σε επιστολή η κόρη τους - Έστελνε μηνύματα στην εξωσυζυγική σχέση του ότι ψάχνει τρόπους να την δολοφονήσει χωρίς να μπει φυλακή
Ισόβια σε πρώην παίκτη του American Idol για τη δολοφονία της συζύγου του: Οι ομοιότητες με την υπόθεση της Κάρολαϊν Κράουτς