Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπλόκο της Βρετανίας σε υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι

Μπλόκο της Βρετανίας σε υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι
φωτογραφία: Reuters

Την είσοδο στη χώρα όλων των υπόπτων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απαγόρευσε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Ωστόσο, η Μέι πρόσθεσε πως αργότερα σήμερα (24.10.2018) θα μιλήσει με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι.

“Εξακολουθεί να υφίσταται μια επείγουσα ανάγκη να καθοριστεί ακριβώς τι συνέβη σε σχέση με αυτό… Εγώ η ίδια αναμένω ότι θα μιλήσω με τον βασιλιά Σαλμάν”, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στη Βουλή των Κοινοτήτων.

“Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει δράση εναντίον όλων των υπόπτων προκειμένου να τους εμποδίσει από το να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αν αυτά τα άτομα διαθέτουν αυτή τη στιγμή θεωρήσεις διαβατηρίου, αυτές οι θεωρήσεις διαβατηρίου θα ανακληθούν σήμερα”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πωλήσεις όπλων στο σαουδαραβικό καθεστώς, η Μέι απάντησε πως η πολιτική εξαγωγών είναι “υπό εξέταση” και πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε αμυντικό υλικό που εξάγεται είναι “από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο”.

Η Τερέζα Μέι αντέκρουσε για άλλη μια φορά την εξήγηση που έδωσε το Ριάντ για τον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου, που δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

“Η δήλωση σύμφωνα με την οποία ο Κασόγκι πέθανε στη διάρκεια μιας συμπλοκής δεν αποτελεί αξιόπιστη εξήγηση. Άρα είναι επείγον να προσδιοριστεί τι συνέβη”, είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις