Κόσμος

Μπλόκο της Wikipedia στην “αναξιόπιστη” Daily Mail

Οι αγγλόφωνοι συντάκτες της ελεύθερης, διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia αποφάσισαν σήμερα να μην επικαλούνται πλέον την εφημερίδα Daily Mail ως πηγή για τα άρθρά τους –εκτός ορισμένων εξαιρέσεων– κρίνοντας ότι η βρετανική ταμπλόιντ είναι υπερβολικά "αναξιόπιστη".

Η σπάνια αυτή απόφαση αφορά τόσο την έντυπη όσο και τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπός της δέχεται 24,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

“Οι συντάκτες της αγγλόφωνης Wikipedia αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Daily Mail είναι γενικά ελάχιστα αξιόπιστη για αυτό η χρήση της ως πηγής θα πρέπει να γίνεται με γενικό τρόπο” εξήγησε η Wikimedia, το ίδρυμα που διαχειρίζεται τη Wikipedia, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η κοινότητα των συντακτών, με αφορμή ένα αίτημα που έθεσε ένας από αυτούς τον Ιανουάριο, εξέφρασε τη λύπη της για “την ανεπαρκή επαλήθευση των γεγονότων” από τους δημοσιογράφους της Daily Mail.

Η εγκυκλοπαίδεια εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα λήμματα θα πρέπει “να βασίζονται σε αξιόπιστες πηγές” και να μην γράφονται κείμενα για συγκεκριμένα θέματα αν οι πηγές αυτές δεν υπάρχουν. “Οι πιο ακραίες ταμπλόιντ, όπως ο National Enquirer (εβδομαδιαία αμερικανική εφημερίδα) δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται γιατί τα περισσότερα άρθρα τους είναι λανθασμένα” συνεχίζει η Wikipedia.

Οι σελίδες της αγγλόφωνης Wikipedia περιλαμβάνουν “χιλιάδες παραπομπές στη Daily Mail” και για τον λόγο αυτό οι συντάκτες καλούν εθελοντές “να επαληθεύσουν, να καταργήσουν ή να αντικαταστήσουν” τις πληροφορίες που προήλθαν από την ταμπλόιντ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες