Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπολσονάρο: Η ανάρτηση της συζύγου και η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας

Μπολσονάρο: Η ανάρτηση της συζύγου και η προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας
Reuters Αρχείο

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο νοσηλεύεται «με πόνους στην κοιλιακή χώρα» σε νοσοκομείο του Ορλάντο στη Φλόριντα. Την είδηση που μετέδωσε αρχικά η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo, επιβεβαίωσε αργότερα η σύζυγός του, Μισέλ.

Όπως ανέφερε η Μισέλ Μπολσονάρο σε ανάρτησή της στο Instagram, ο σύζυγός της Ζαΐχ Μπολσονάρο «είναι υπό παρακολούθηση» για «προβλήματα στην κοιλιακή χώρα», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζεύγους.

Νωρίτερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo είχε μεταδώσει πως εισήχθη στο AdventHealth Celebration Hospital του Ορλάντο, την επομένη της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρο έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον Σεπτέμβριο του 2018. Σοβαρές επιπλοκές μετά από εκείνη την επίθεση με μαχαίρι, τον οδήγησαν έξι φορές στο χειρουργείο.

Ο 67χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρο ταξίδεψε στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Μπολσονάρο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει τις δύο επιλογές που έχει ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι όποιος εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες με βίζα τύπου «Α», που χορηγείται σε αρχηγούς κρατών και διπλωμάτες, οφείλει είτε να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών είτε να αιτηθεί βίζα διαφορετικού τύπου εφόσον δεν κατέχει πλέον επίσημο αξίωμα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο φέρεται να χρησιμοποίησε βίζα τύπου «Α» για να ταξιδέψει στη Φλόριντα, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να μην παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Βρισκόταν στις ΗΠΑ όταν υποστηρικτές του εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το καθεστώς της βίζας οποιουδήποτε, αλλά αναφερόμενος στους κανόνες που αφορούν τη διαδικασία, είπε: «Εάν κάποιος δεν βρίσκεται νομίμως στις ΗΠΑ, τότε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας μπορεί να τον απομακρύνει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις