Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπόρις ακούς; 181 νεκροί από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Βρετανία

Μπόρις ακούς; 181 νεκροί από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Βρετανία

Η εξάπλωση του κορονοϊού στη Βρετανία συνεχίζεται. Λίγες ώρες αφού ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον ιό, ανακοινώθηκε και ο νέος απολογισμός: 181 θάνατοι σε μια μέρα και 759 συνολικά.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Βρετανία, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τόσο ο Τζόνσον όσο και ο Χάνκον έχουν εμφανίσει ελαφρά συμπτώματα. Και οι δύο έχουν τεθεί σε απομόνωση και εργάζονται από το σπίτι.

197 νεκροί στην Ελβετία

Στην Ελβετία, οι αρχές έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα το νέο απολογισμό. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 197 άνθρωπο έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 12.161 από 10.714 χθες.

Η ελβετική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι επιστρατεύει τη στρατονομία και ένα στρατιωτικό τάγμα προκειμένου να βοηθήσουν τους τελωνειακούς να περιορίσουν την είσοδο σύνορα με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις