Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον για κορονοϊό: Η προοπτική ενός εμβολίου την Άνοιξη του 2021 δίνει λόγο για αισιοδοξία

Η προοπτική ενός εμβολίου το πρώτο τρίμηνο του 2021, δίνει λόγο για αισιοδοξία ότι η Άνοιξη θα είναι καλύτερη, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αφότου ανακοίνωσε ένα νέο εθνικό lockdown για την Αγγλία μέχρι τον Δεκέμβριο.

“Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα το αισθανθούμε πολύ διαφορετικά και καλύτερα την άνοιξη. Δεν είναι μόνο ότι θα έχουμε καλύτερα φάρμακα και θεραπείες αλλά και η ρεαλιστική ελπίδα ενός εμβολίου το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς”, τόνισε.

“Έχουμε τώρα την άμεση προοπτική της χρήσης πολλών εκατομμυρίων φθηνών, αξιόπιστων και πάνω από όλα, γρήγορων τεστ … τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας δείτε εάν έχετε μολυνθεί ή όχι και να πάρετε το αποτέλεσμα μέσα σε 10 με 15 λεπτά”, δήλωσε ο Τζόνσον.

Για τέσσερις εβδομάδες από την Πέμπτη έως τις 2 Δεκεμβρίου, οι καφετέριες, οι παμπ και τα εστιατόρια στην Αγγλία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός εάν έχουν υπηρεσία πώλησης σε “πακέτο” ή παράδοσης αγαθών.

Click4More: Lockdown για ένα μήνα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον – Σκηνές πανικού στα σούπερ μάρκετ

Οι κάτοικοι της Αγγλίας καλούνται να εργαστούν από το σπίτι και θα πρέπει να φύγουν από εκεί μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όπως η σωματική άσκηση, ένα ιατρικό ραντεβού ή οι βασικές αγορές τροφίμων. Μπορούν να συναντήσουν μόνο ένα πρόσωπο έξω από το σπίτι τους και σε εξωτερικό χώρο.

Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί. Θα είναι δυνατό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μόνο για επαγγελματικούς λόγους.

Παρότι αυτά τα μέτρα είναι παρόμοια με αυτά της πρώτης καραντίνας που επιβλήθηκε τον Μάρτιο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι βουλευτές θα αποφανθούν επί των νέων αυτών περιορισμών στις αρχές της εβδομάδας, πριν αυτοί τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Όσον αφορά τους αγγλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες της Premier League, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του μήνα του lockdown.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν