Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον για Βασίλισσα Ελισάβετ: «Βράχος» της Βρετανίας και ξεχωριστή γυναίκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μπόρις Τζόνσον θα τιμήσει σήμερα την Βασίλισσα Ελισάβετ, πριν από τους τετραήμερους εορτασμούς της επόμενης εβδομάδας για τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων στο θρόνο, χαρακτηρίζοντας την, ως “τον βράχο” της Βρετανίας.

Η 96χρονη Ελισάβετ, συμπλήρωσε επτά δεκαετίες στο θρόνο τον Φεβρουάριο, ενώ οι επετειακές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τελετής ευχαριστιών, αλλά και μιας μουσικής συναυλίας έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου.

Οι πολιτικοί στο κοινοβούλιο θα τιμήσουν σήμερα την βασίλισσα σε μία “λιτή συνεδρίαση” με την έναρξη της σχετικής συζήτησης να γίνεται από τον Τζόνσον.

“Σήμερα, τιμούμε την ηγέτη της χώρας, με τη χρονική διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και την αφοσίωσή της στο καθήκον, απλά να μην έχουν προηγούμενο” θα τονίσει ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

“Η μόνη βασίλισσα, την οποία, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε και ο βράχος στον οποίο το έθνος μας και ο λαός μας στηρίζονται για όσα περάσαμε σε αυτά τα εβδομήντα χρόνια.”

Η Ελισάβετ έγινε η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και άλλων περισσοτέρων από δώδεκα βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου του 6ου στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η ίδια βρίσκονταν στην Κένυα στο πλαίσιο ενός διεθνούς ταξιδιού.

Ο Τζόνσον θα τονίσει ότι οι λαοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της ομάδας των 54 χωρών τις οποίες ηγείται η βασίλισσα, θα ήταν αδιάντροπο να εορτάσουν όχι το θεσμό, αλλά το πρόσωπο που φοράει την κορώνα.

«Ξεχωριστή γυναίκα που οδήγησε τη χώρα»

“Αυτή ξεχωριστή γυναίκα, η οποία, από το Θεό, αλλά και με την εξουσία που έχει, οδήγησε αυτή τη χώρα σε καλούς, αλλά και σε δύσκολους καιρούς, που αφιέρωσε τη ζωή της στο λαό της, στην πολυαγαπημένη της Κοινοπολιτεία, αλλά και στην ουσία της ιδέας για το πως πρέπει να είναι μία συνταγματική μοναρχία,” θα τονίσει ο Τζόνσον.

Οι τετραήμεροι εορτασμοί θα αρχίσουν την επόμενη Πέμπτη, με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση “Trooping the Colour” στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει μία επίσημη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη βρετανική πρωτεύουσα. Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική συναυλία έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ την τελευταία ημέρα των εορτασμών, θα γίνει μία μεγαλοπρεπής παρέλαση σε όλο το Λονδίνο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156