Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον για Βασίλισσα Ελισάβετ: «Βράχος» της Βρετανίας και ξεχωριστή γυναίκα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μπόρις Τζόνσον θα τιμήσει σήμερα την Βασίλισσα Ελισάβετ, πριν από τους τετραήμερους εορτασμούς της επόμενης εβδομάδας για τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων στο θρόνο, χαρακτηρίζοντας την, ως “τον βράχο” της Βρετανίας.

Η 96χρονη Ελισάβετ, συμπλήρωσε επτά δεκαετίες στο θρόνο τον Φεβρουάριο, ενώ οι επετειακές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τελετής ευχαριστιών, αλλά και μιας μουσικής συναυλίας έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου.

Οι πολιτικοί στο κοινοβούλιο θα τιμήσουν σήμερα την βασίλισσα σε μία “λιτή συνεδρίαση” με την έναρξη της σχετικής συζήτησης να γίνεται από τον Τζόνσον.

“Σήμερα, τιμούμε την ηγέτη της χώρας, με τη χρονική διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και την αφοσίωσή της στο καθήκον, απλά να μην έχουν προηγούμενο” θα τονίσει ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

“Η μόνη βασίλισσα, την οποία, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε και ο βράχος στον οποίο το έθνος μας και ο λαός μας στηρίζονται για όσα περάσαμε σε αυτά τα εβδομήντα χρόνια.”

Η Ελισάβετ έγινε η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και άλλων περισσοτέρων από δώδεκα βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου του 6ου στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η ίδια βρίσκονταν στην Κένυα στο πλαίσιο ενός διεθνούς ταξιδιού.

Ο Τζόνσον θα τονίσει ότι οι λαοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της ομάδας των 54 χωρών τις οποίες ηγείται η βασίλισσα, θα ήταν αδιάντροπο να εορτάσουν όχι το θεσμό, αλλά το πρόσωπο που φοράει την κορώνα.

«Ξεχωριστή γυναίκα που οδήγησε τη χώρα»

“Αυτή ξεχωριστή γυναίκα, η οποία, από το Θεό, αλλά και με την εξουσία που έχει, οδήγησε αυτή τη χώρα σε καλούς, αλλά και σε δύσκολους καιρούς, που αφιέρωσε τη ζωή της στο λαό της, στην πολυαγαπημένη της Κοινοπολιτεία, αλλά και στην ουσία της ιδέας για το πως πρέπει να είναι μία συνταγματική μοναρχία,” θα τονίσει ο Τζόνσον.

Οι τετραήμεροι εορτασμοί θα αρχίσουν την επόμενη Πέμπτη, με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση “Trooping the Colour” στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει μία επίσημη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη βρετανική πρωτεύουσα. Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική συναυλία έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ την τελευταία ημέρα των εορτασμών, θα γίνει μία μεγαλοπρεπής παρέλαση σε όλο το Λονδίνο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη