Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Υπάρχει «μείωση» της ρωσικής δραστηριότητας γύρω από το Κίεβο

Μπόρις Τζόνσον: Υπάρχει «μείωση» της ρωσικής δραστηριότητας γύρω από το Κίεβο

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι υπήρξε «μείωση» της δραστηριότητας του ρωσικού στρατού γύρω από το Κίεβο.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, με τον όρο «μείωση της δραστηριότητας» εννοεί πως είναι λιγότεροι οι βομβαρδισμοί γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Θα κρίνουμε τον Πούτιν και το καθεστώς του από τις πράξεις του, όχι από τα λόγια του», πρόσθεσε.

«Οι μάχες συνεχίζονται. Υπάρχει σφοδρός βομβαρδισμός στη Μαριούπολη και σε άλλες περιοχές. Επομένως, δεν θέλουμε να δούμε τίποτα λιγότερο από την πλήρη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Τα σχόλιά του φαίνεται να συμβαδίζουν με όσα ανέφερε το CNN νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σχετικά με μια αισθητή απόσυρση των στρατευμάτων από το Κίεβο, όχι όμως και με την επιφυλακτικότητα που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, λέγοντας πως το να λέει η Ρωσία ότι μειώνει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο, μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή και να εξαπατήσει τους Ουκρανούς κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα το πράξει στα αλήθεια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις