Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπόρις Τζόνσον: Ζήτησε «συγγνώμη» και πλήρωσε τα πρόστιμα για τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ

Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, γνωστοποίησε ότι πλήρωσε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας, που σχετίζεται με ένα κορονοπάρτι που διοργανώθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ για τα γενέθλιά του, τον Ιούνιο του 2020.

Παράλληλα, ζήτησε δημόσια «συγγνώμη», κατανοώντας – όπως είπε – τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

«Οφείλω να πω, απολύτως ειλικρινά, ότι εκείνη τη στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτό συνιστούσε παραβίαση των κανόνων. Ωστόσο, φυσικά η αστυνομία έκρινε διαφορετικά και σέβομαι απόλυτα το πόρισμα της έρευνας», δήλωσε στο BBC.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ζήτησε επίσης «συγγνώμη» για την παραβίαση του lockdown που είχε επιβληθεί το 2020 κατά της διασποράς του κορονοϊού και ενημέρωσε πως πλήρωσε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

«Λυπάμαι για την απογοήτευση και τον θυμό που προκλήθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ είχε ζητήσει νωρίτερα την παραίτηση των Τζόνσον και Σούνακ.

«Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σούνακ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το Συντηρητικό Κόμμα είναι απολύτως ακατάλληλο να κυβερνήσει. Η Βρετανία αξίζει περισσότερα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις