Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπουρκίνα Φάσο: Tουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας

Μπουρκίνα Φάσο: Tουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας
Reuters

Τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν χθες (05.09.2022), όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο οχηματοπομπή ανεφοδιασμού, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Η Μπουρκίνα Φάσο, που βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας της βίας των τζιχαντιστών, βυθίστηκε ξανά στο πένθος με «ένα από τα οχήματα, που μετέφερε πολίτες εξερράγη όταν ήρθε σε επαφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο προσωρινός απολογισμός στις 17:00, έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 37 τραυματίες, όλοι είναι πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο περιφερειάρχης του Σαχέλ, ο αντισυνταγματάρχης Ροντόλφ Σοργκό.

Οι αυτοκινητοπομπές του είδους, που κινούνται με στρατιωτική συνοδεία, ανεφοδιάζουν πόλεις του βορρά που τελούν υπό πολιορκία από οργανώσεις τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό καθεστώς της Μπουρκίνα Φάσο, αφού έγινε η έκρηξη, η στρατιωτική συνοδεία «ασφάλισε γρήγορα την περίμετρο και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει τα θύματα». «Προσφέρθηκαν φροντίδες σε τραυματίες και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις διακομίστηκαν» σε ιατρικά κέντρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η οχηματοπομπή είχε αναχωρήσει από το βόρειο τμήμα της χώρας και κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου.

Στην οχηματοπομπή επέβαιναν «πολίτες, οδηγοί και έμποροι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Έμποροι και μαθητές»

Στην αυτοκινητοπομπή «υπήρχαν αρκετές δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης. Τα θύματα ήταν κυρίως έμποροι, που πήγαιναν να εφοδιαστούν στην Ουαγκαντούγκου, και μαθητές, που επέστρεφαν στην πρωτεύουσα για το νέο σχολικό έτος», είπε κάτοικος της Τζιμπό που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Στις αρχές Αυγούστου, δεκαπέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στον ίδιο άξονα, Τζιμπό-Μπουρζαγκά, σε διπλή επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις