Κόσμος

Μπράουν: Αν βγούμε από την Ε.Ε. θα γίνουμε… Βόρεια Κορέα

Η Βρετανία θα καταλήξει να είναι η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιεί σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μπράουν τόνισε ότι η Βρετανία βρισκόταν στο σωστό δρόμο ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία να ξεπεράσει τη Γερμανία και να αναδειχθεί ως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, αλλά κάτι τέτοιο τίθεται σε κίνδυνο εάν η χώρα αποφασίσει την αποχώρησή της από την ΕΕ. Ο νυν πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει υποσχεθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην ΕΕ εφόσον η κυβέρνησή του επανεκλεγεί. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε λιγότερο από 2 μήνες, στις 7 Μαΐου.

“Ώρα για αλήθειες…”

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια σχετικά με τις 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τις 25.000 εταιρείες, τις ετήσιες εξαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων λιρών και τις 450 δισεκατομμύρια λίρες σε εσωτερικές επενδύσεις που συνδέονται άμεσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε στο άρθρο του ο Μπράουν το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Guardian. «Και πρέπει να μιλήσουμε σχετικά με το πώς η επιλογή του Χονγκ Κονγκ – ‘να αφήσουμε την Ευρώπη ώστε να ενταχθούμε στον Κόσμο’ – είναι στην πραγματικότητα η επιλογή της Βόρειας Κορέας, η οποία κατέληξε στο κρύο χωρίς φίλους, χωρίς επιρροή, με λίγες νέες εμπορικές συναλλαγές και ακόμα λιγότερες επενδύσεις», προειδοποίησε ο Μπράουν.

Το Εργατικό Κόμμα του Μπράουν, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απέχει μόλις ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες από τους Συντηρητικούς του Κάμερον, έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, εκτός κι εάν υπάρξει μια ουσιαστική μετατόπιση των εξουσιών από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας τους στην ΕΕ βρίσκεται στο 45%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία 4 χρόνια, σε αντίθεση με το 35% όσων επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Επενδύσεις 40 δισ. δολ. σε συστήματα αντι-drone ανακοίνωσε ο Ρούτε για να πείσει τον Τραμπ ότι η Ευρώπη ενισχύει την άμυνά της
Πρόκειται για την πρώτη αγορά από τη Συμμαχία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Triton τα οποία θα συμπληρώσουν τον τρέχοντα στόλο του ΝΑΤΟ
Ρούτε
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Η αυτοαποκαλούμενη «βασίλισσα της ραπ», που στο παρελθόν είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Τραμπ και ιδιαίτερα στη μεταναστευτική του πολιτική, δηλώνει πλέον «No1 θαυμάστριά του»
Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ με τη Νίκι Μινάζ στο Οβάλ Γραφείο
Νεκρή και θαμμένη στο Κίεβο βρέθηκε η Ουκρανή που κατηγορούνταν ότι ανατίναξε το σπίτι που έμενε ο Ουκρανός ολιγάρχης στο Μονακό
Νωρίτερα, η Μπερεζόβσκα είχε καταχωρηθεί ως καταζητούμενη από την Ιντερπόλ και πλέον έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι για τη δολοφονία της
Anastasia Berezovska
9
Καναδάς: Πατέρας δολοφόνησε τους δύο γιους του, πυρπόλησε το οδοντιατρείο του και αυτοκτόνησε
«Εσένα δεν θα σε σκοτώσω, θα σε αφήσω μόνη, καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς να μπορείς να κινηθείς», ανέφερε για την πρώην σύζυγό του στο χειρόγραφο σημείωμα του ο δράστης
Ο Μοχάμεντ Αλ-Λάμι