Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μυρίζει “μπαρούτι” η Μεσόγειος – “Άδειασμα” ΗΠΑ σε Τουρκία για την Νavtex

Μυρίζει “μπαρούτι” η Μεσόγειος – “Άδειασμα” ΗΠΑ σε Τουρκία για την Νavtex

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση της Λευκωσίας από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και από το αμερικανικό Υπουργείο ‘Αμυνας «δεν έχει ζητηθεί η έκδοση της όποιας οδηγίας Νavtex,προς ναυτιλλόμενους, όπως η Τουρκία έχει πράξει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ότι πολλά αμερικανικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή λόγω των εξελίξεων, ειδικότερα στη Συρία. Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει και πιο συγκεκριμένη και πληρέστερη ενημέρωση από αμερικανικής πλευράς.

Πρόσθεσε ότι όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου δημόσια προκάλεσε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας κα Φεντερίκα Μογκερίνι να τοποθετηθεί ότι η κατάρρευση οφείλεται στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, «όλοι είδαμε ότι (η κα Μογκερίνι) δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο».

«Η Κυβέρνηση πρέπει με απόλυτη σοβαρότητα να διαχειριστεί την κατάσταση πραγμάτων. Δεν είναι η ώρα για αντιπαραθέσεις», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή: mignatiou.com
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε