Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυστική συνάντηση Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου με… προξενιό Κοτζιά

Μυστική συνάντηση Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου με… προξενιό Κοτζιά

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το Κυπριακό.

Η αποκάλυψη του ραντεβού Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου που αφορούσε το Κυπριακό έγινε κατά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία, όπου τέθηκε το θέμα της χαλαρής ομοσπονδίας, η οποία θα διασφαλίζει την μια διεθνή προσωπικότητα, ιθαγένεια και μια κυριαρχία.

Στη συνάντηση για την οποία φαίνεται να μεσολάβησε ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς, δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση της Τουρκίας επί των εξωτερικών πτυχών του Κυπριακού.

Σε ερώτηση αν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία συζητήθηκε το θέμα της συνάντησης, ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε ότι “ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πλήρως, για όλες τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία, αφού η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο συνεχίζεται. Οι συζητήσεις που γίνονται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και αυτό βοηθά στο να υπάρχει καλύτερος προβληματισμός”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για όλες τις επαφές στη Νέα Υόρκη, για τη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, αλλά και για τις επαφές που είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Ενέργειας κλπ. Ενημέρωσε, επίσης, για θέματα που αφορούν την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις