Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η μυστική βάπτιση της Μέγκαν Μαρκλ – Η μεγάλη απουσία

Μέγκαν Μαρκλ βάπτιση πρίγκιπας Χάρι

Ο Μάιος, όταν και έχει προγραμματιστεί ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι, πλησιάζει. Και η Μέγκαν Μαρκλ φροντίζει να “κλείνει” ένα νέα τα… ανοιχτά μέτωπα. Ένα από αυτά και η βάπτιση.

Προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα (της) Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ όχι μόνο θα πάρει τη βρετανική υπηκοότητα αλλά ασπάστηκε (ενώ δεν ήταν υποχρεωμένη) τα πιστεύω της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Η βάπτισή της έγινε υπό άκρα μυστικότητα με λίγους παρόντες και… μεγάλους απόντες.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει ότι η βάπτιση της Μέγκαλ Μαρκλ έγινε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένη Μέγκαλ Μαρκλ

Όλα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα στο Βασιλικό παρεκκλήσι στο παλάτι του Σεντ Τζέιμς. Η 36χρονη Μέγκαν είχε φυσικά τον πρίγκιπα Χάρι στο πλευρό της. Τη βάπτιση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και μάλιστα με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό.

Παρόντες στη βάπτιση της Μέγκαν Μαρκλ ήταν ο πεθερός της, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

Δεν ήταν όμως η βασίλισσα Ελισάβετ ούτε και ο αδερφός του… γαμπρού, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Βάσει της παράδοσης, η βάπτιση της Μέγκαν Μαρκλ είχε δυο “νονούς”. Μια από αυτούς ήταν κολλητή φίλη της μέλλουσας νύφης.

Συνολικά, στη βάπτιση έδωσαν το παρών 18 καλεσμένοι. Μετά το τέλος του μυστηρίου, πήγαν στο Κλάρενς Χάους, όπου ο Κάρολος και η Καμίλα παρέθεσαν δείπνο. Ανάμεσα σε αυτούς τους 18 δεν ήταν οι γονείς της Μέγκαν Μαρκλ.

Ο σεβασμός στην Ελισάβετ

Σημειώνεται ότι προκειμένου να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι, η 36χρονη Μαρκλ δεν απαιτούνταν να ασπαστεί την αγγλικανική πίστη. Από την πρώτη στιγμή του αρραβώνα της με τον εγγονό της βασίλισσας όμως, η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε καταστίσει σαφές πως ήθελε να βαπτιστεί. Και αυτό για να δείξει το σεβασμό της στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η Μαρκλ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, να τη βαπτίσει γιατί οι δυο τους έχουν έρθει πολύ κοντά τον τελευταίο καιρό. Ο 62χρονος Αρχιεπίσκοπος ήταν εκείνος που τη μύησε στην αγγλικανική πίστη τις ημέρες πριν από τη βάπτισή της.

Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις