Κόσμος

«Μυστήρια» δήλωση τη αρχηγού της Ρωσικής κατασκοπείας: Συζητήσαμε με τον διευθυντή της CIA για το καθεστώς του Κιέβου

Μια αινιγματική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, σχετικά με τις συνομιλίες που είχε πριν λίγο καιρό σε «ουδέτερο» έδαφος – στην Τουρκία – με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Αν και ο Ρώσος «αρχικατάσκοπος» επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της επιτετραμμένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Ελίζαμπεθ Ρουντ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ότι ο διευθυντής της CIA «δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και δεν συζήτησε μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», ο Ναρίσκιν πρόσθεσε πως μία από τις φράσεις που ακούστηκαν συχνότερα στη συνάντηση ήταν για το «καθεστώς του Κιέβου».

Υπενθυμίζεται πως αρχικά κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ένας από τους στόχους που είχαν τεθεί ήταν η «εκδίωξη του καθεστώτος του Κιέβου». Ωστόσο μετά την αποτυχία της Ρωσίας να εκπορθήσει το Κίεβο, ο στόχος αυτός σταδιακά εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον από τη δημόσια ρητορική της Ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

Κατά τα λοιπά ο Σεργκέι Ναρίσκιν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα είπε ότι συζήτησε θέματα πυρηνικών εξοπλισμών στη συνάντηση που με τον διευθυντή της CIA.

Η Ρωσία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο τι συζητήθηκε, λέγοντας ότι το θέμα είναι ευαίσθητο. Η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι ο Μπερνς απηύθυνε μια προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα υπήρχαν από την οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

Σήμερα ο επικεφαλής της Ρωσικής έκανε ένα βήμα ακόμη λέγοντας: «Μπορώ να τονίσω ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν πιο συχνά σε αυτήν την συνάντηση ήταν ‘στρατηγική σταθερότητα’, ‘πυρηνική ασφάλεια’, ‘Ουκρανία’ και ‘καθεστώς του Κιέβου’».

Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση της Ρουντ ότι οι δύο χώρες έχουν έναν δίαυλο για τη διαχείριση των κινδύνων και ότι εάν υπάρξει ανάγκη για άλλη μια τέτοια συζήτηση, θα μπορούσε να γίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Θρήνος για τους 6 νεκρούς από τη φωτιά στην Τουρκία - Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας από τους 5 τραυματίες - Δείτε βίντεο
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 10 λεπτά