Κόσμος

«Μυστήρια» δήλωση τη αρχηγού της Ρωσικής κατασκοπείας: Συζητήσαμε με τον διευθυντή της CIA για το καθεστώς του Κιέβου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια αινιγματική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, σχετικά με τις συνομιλίες που είχε πριν λίγο καιρό σε «ουδέτερο» έδαφος – στην Τουρκία – με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Αν και ο Ρώσος «αρχικατάσκοπος» επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της επιτετραμμένης της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, Ελίζαμπεθ Ρουντ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti ότι ο διευθυντής της CIA «δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και δεν συζήτησε μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», ο Ναρίσκιν πρόσθεσε πως μία από τις φράσεις που ακούστηκαν συχνότερα στη συνάντηση ήταν για το «καθεστώς του Κιέβου».

Υπενθυμίζεται πως αρχικά κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ένας από τους στόχους που είχαν τεθεί ήταν η «εκδίωξη του καθεστώτος του Κιέβου». Ωστόσο μετά την αποτυχία της Ρωσίας να εκπορθήσει το Κίεβο, ο στόχος αυτός σταδιακά εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον από τη δημόσια ρητορική της Ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

Κατά τα λοιπά ο Σεργκέι Ναρίσκιν σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα είπε ότι συζήτησε θέματα πυρηνικών εξοπλισμών στη συνάντηση που με τον διευθυντή της CIA.

Η Ρωσία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως στο τι συζητήθηκε, λέγοντας ότι το θέμα είναι ευαίσθητο. Η Ουάσιγκτον είχε δηλώσει ότι ο Μπερνς απηύθυνε μια προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα υπήρχαν από την οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

Σήμερα ο επικεφαλής της Ρωσικής έκανε ένα βήμα ακόμη λέγοντας: «Μπορώ να τονίσω ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν πιο συχνά σε αυτήν την συνάντηση ήταν ‘στρατηγική σταθερότητα’, ‘πυρηνική ασφάλεια’, ‘Ουκρανία’ και ‘καθεστώς του Κιέβου’».

Επιβεβαίωσε επίσης τη δήλωση της Ρουντ ότι οι δύο χώρες έχουν έναν δίαυλο για τη διαχείριση των κινδύνων και ότι εάν υπάρξει ανάγκη για άλλη μια τέτοια συζήτηση, θα μπορούσε να γίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άμεση απάντηση του Πέδρο Σάντσεθ στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ: «Αναμενόμενες αλλά η Ισπανία έχει άρρηκτους δεσμούς με τις ΗΠΑ»
«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό πλεόνασμα με την Ισπανία (που σημαίνει ότι επωφελούνται περισσότερο από αυτή τη σχέση από ό,τι εμείς)», γράφει το γραφείο του Πέδρο Σάντσεθ
Ο Πέδρο Σάντσεθ
Ο Τραμπ τα έβαλε με όλους στην Άγκυρα: Τέλος η εκεχειρία με το Ιράν, είναι άρρωστοι – «Φρικτή» η Ισπανία, δυσαρέσκεια για ΝΑΤΟ
Σφοδρά πυρά κατά συμμάχων του ΝΑΤΟ, αλλά και του Ιράν, εξαπέλυσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης (08.07.2026) από τη Συνόδο στην Αγκυρα ο Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ
Άφαντη η Ελληνίδα που βρέθηκε ζωντανή μέσα σε χαλάσματα κτιρίου στη Βενεζουέλα - «Χτενίζουν» την περιοχή για να την βρουν
Η τύχη της παραμένει άγνωστη, καθώς, λόγω της κατάρρευσης των κρατικών δομών στη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αρχείο για τους διασωθέντες ή τους τραυματίες
βενεζουέλα
Γιατρός στην Καλιφόρνια έριξε το αυτοκίνητο με την οικογένειά του σε γκρεμό, αθωώθηκε και η γυναίκα του τον δέχτηκε πίσω
«Τον χρειαζόμαστε στη ζωή μας», δήλωσε η γυναίκα του - «Δεν είμαστε οικογένεια χωρίς εκείνον. Τα παιδιά έκλαιγαν και τον ζητούσαν αυτά τα 2,5 χρόνια»
Ο άνδρας και η γυναίκα και τα παιδιά τους