Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μυστήριο με την ματαίωση επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία

Μυστήριο με την ματαίωση επίσκεψη Ντι Μάιο στην Τουρκία

Λίγες μέρες αφού βρέθηκε στην Αθήνα και υπέγραψε με τον Νίκο Δένδια τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ο Λουίτζι Ντι Μάιο επρόκειτο να βρεθεί στην Τουρκία. Αλλά αιφνιδιαστικά η επίσκεψή του στην Άγκυρα, δεν θα γίνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα (17.06.2020) στην Τουρκία και να συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αλλά σύμφωνα με ιταλικές διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη του Λουίτζι Ντι Μάιο, αναβάλλεται.

Click4more Η Τουρκία “σφυροκοπά” περιοχές του Ιράκ! Στην μάχη και καταδρομείς

Στη συνάντησή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 12:30 το μεσημέρι, ο Λουίτζι Ντι Μάιο θα συζητούσε διμερή θέματα, τη σχέση ΕΕ- Τουρκίας, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τις εξελίξεις στην Λιβύη. Επίσης είχε προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη τύπου μετά την λήξη της συνάντησής του.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της αναβολής της επίσκεψης, αλλά ιταλικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή του προγράμματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις