Κόσμος

Μυστήριο στη Νέα Ζηλανδία με 150 νεκρά δελφίνια [pic]

Περίπου 150 μαυροδέλφινα βρέθηκαν νεκρά σε μια παραλία στο νησί Στιούαρτ, στα νότια της Νέας Ζηλανδίας όπου ξεβράστηκαν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα ζώα ανακάλυψε ένας πεζός αργά το βράδυ του Σαββάτου κατά μήκος της παραλίας στον όρμο Μέισον.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα μισά μαυροδέλφινα ήταν ήδη νεκρά όταν ξεβράστηκαν, ενώ τα υπόλοιπα θανατώθηκαν καθώς θα ήταν πολύ δύσκολη η διάσωσή τους.

Σε διαφορετικά περιστατικά, σε άλλο σημείο της Νέας Ζηλανδίας εντοπίστηκαν 12 φάλαινες-πυγμαίοι και ένας φυσητήρας. Τέσσερα από τα ζώα ήταν νεκρά, ωστόσο τα υπόλοιπα πιθανόν να επιζήσουν.

Δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν φάλαινες που εξοκείλουν στη Νέα Ζηλανδία, αλλά κατά κανόνα πρόκειται για μεμονωμένα ζώα. Οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν μια σαφή απάντηση για ποιο λόγο οι φάλαινες ή τα δελφίνια ξεβράζονται στις ακτές. Πιθανά αίτια είναι οι ασθένειες, η απώλεια προσανατολισμού, οι παλίρροιες ή το κυνήγι από άλλα ζώα που τα απειλούν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ανησυχία για την υγεία του Σι Τζινπίνγκ – Τα αιτήματα για περισσότερη ώρα ξεκούρασης κατά την επίσκεψή του στη Ουάσινγκτον
Τα ερωτήματα γύρω από τη κατάσταση της υγείας του Σι δεν είναι νέα, αφού παρόμοιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του το 2019
Σι Τζινπίνγκ
Βομβαρδισμοί στη Βόρεια Γέφυρα στο Κίεβο - Η Ρωσία απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της μετά από τις δηλώσεις Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα
γεφυρα κιεβο
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από φονικές πλημμύρες στην Ισπανία - Συγκλονιστικά βίντεο
«Η κατάσταση ακραίου κινδύνου παραμένει σε κάποιες περιοχές της Βαρκελώνης και της Ζιρόνα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές τοποθεσίες συσσωρεύτηκαν περισσότερα από 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο»
Πλημμύρες στην Ισπανία