Κόσμος

Να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τον Τζούλιαν Ασάνζ, ζητά ο ΟΗΕ

Έκκληση στις δικαστικές αρχές προκειμένου ο Τζούλιαν Ασάνζ να έχει μια δίκαιη δίκη απευθύνει η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη και κρατείται στη Βρετανία και την έκδοση του οποίου ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η σύλληψή του έγινε την Πέμπτη (11.04.2019) στο Λονδίνο όταν ο Ισημερινός ήρε τη διπλωματική ασυλία του έπειτα από επτά χρόνια που παρέμεινε στην πρεσβεία του.

«Αναμένουμε από όλες τους εμπλεκόμενους να διασφαλίσουν ότι το δικαίωμα του κ. Ασάνζ σε μια δίκαιη δίκη θα υποστηριχθεί από τις αρχές, περιλαμβανομένων οποιωνδήποτε διαδικασιών έκδοσης οι οποίες μπορεί να λάβουν χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά «εξηγήσεις» από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας για τη σχέση του με τον Επστάιν
Ο Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ από το 2009 μέχρι το 2015, υπήρξε πρωθυπουργός της Νορβηγίας, υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2009 μέχρι το 2019
Ο Thorbjorn Jagland