Κόσμος

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από έκρηξη νάρκης

Μια έκρηξη νάρκης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στοίχισε τη ζωή σε έναν αζέρο αξιωματικό ενώ τραυματίστηκαν 5 άνθρωποι κατά τη διάρκεια αναζήτησης σορών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα νεκρός είναι ένας αξιωματικός των ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και τραυματίες ένας Ρώσος αξιωματικός της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τέσσερα μέλη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών του Νακγόρνο Καραμπάχ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κοινή ομάδα για την ανταλλαγή των σορών των στρατιωτικών που σκοτώθηκαν, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ρωσικής ειρηνευτικής, των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών του Νακγόρνο Καραμπάχ και της Διεθνούς επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιούσε αναζητήσεις σορών νεκρών στρατιωτικών στην περιοχή Τερτέσκι.

Ο Ρώσος αξιωματικός διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν Μπακού και η ζωή του είναι εκτός κινδύνου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι οι δημιουργηθείσες με πρωτοβουλία της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης μεικτές ομάδες αναζήτησης σορών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της διένεξης και παράδοσης τους, συνεργάζονται περισσότερο από μια εβδομάδα αρμονικά και αποτελεσματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα