Κόσμος

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τούρκοι στρατιώτες στο Αζερμπαϊτζάν για την επιτήρηση της εκεχειρίας

Τούρκοι στρατιωτικοί έφτασαν σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, πριν από τη λειτουργία ενός κοινού κέντρου Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Το κέντρο επιτήρησης Ρωσίας-Τουρκίας, σύμφωνα με το NTV, θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο. Από την πλευρά της, η Άγκυρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την άφιξη των στρατιωτικών της στο Αζερμπαϊτζάν.

Μετά την υπογραφή από τους ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν μιας κοινής δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στη μη αναγνωρισμένη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις 9 Νοεμβρίου, η Μόσχα και η Άγκυρα προχώρησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου για την οργάνωση ενός κέντρου στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα επιτηρεί από κοινού την κατάπαυση του πυρός στην αμφισβητούμενη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Ο Ρούτε «μαζεύει» τις συνέπειες της αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων από τη Ρουμανία – «Αυτό συμβαίνει συνέχεια»
Ο Μαρκ Ρούτε υποβαθμίζει τη σημασία της αμερικανικής απόφασης, την ώρα που οι «υβριδικές επιθέσεις» που αποδίδονται στη Ρωσία πληθαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία