Κόσμος

Νάνσι Πελόζι: Η επίθεση ήταν σκόπιμη – Η πρώτη δήλωση μετά την εισβολή στο σπίτι της

Συντετριμμένη και πληγωμένη, η ίδια, τα παιδιά και τα εγγόνια της δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, στην πρώτη της δήλωση μετά την εισβολή του 42χρονου Ντέιβιντ ΝτεΠαπ στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο και την επίθεση με σφυρί στον σύζυγό της, Πολ Πελόζι. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ήταν στην Ουάσινγκτον τη μέρα της επίθεσης.

«Δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό… ήταν σκόπιμο», τονίζει στη δήλωσή της η Νάνσι Πελόζι. «Ο δράστης απαίτησε να με δει και επιτέθηκε με αγριότητα στον σύζυγό μου Πολ», πρόσθεσε η γυναίκα που είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής στις ΗΠΑ, μετά την αντιπρόεδρο της χώρας, Κάμαλα Χάρις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο εισβολέας φώναζε «Πού είναι η Νάνσι;» και απειλούσε τον Πολ Πελόζι ότι σκοπεύει να τον δέσει και να περιμένει να γυρίσει η σύζυγός του.

«Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι και πληγωμένοι από την επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Πολ μας», σημειώνει η Νάνσι Πελόζι. Ο δράστης χτύπησε βάναυσα με σφυρί τον σύζυγό της, με αποτέλεσμα εκείνος ο τραυματιστεί σοβαρά. Ο 82χρονος Πολ Πελόζι ήταν μόνος στο σπίτι τη στιγμή της εισβολής.

«Είμαστε ευγνώμονες για την γρήγορη ανταπόκριση των αστυνομικών και των διασωστών, καθώς και για τη σωτήρια ιατρική φροντίδα που λαμβάνει», υπογραμμίζει η Νάνσι Πελόζι. «Η κατάστασή του βελτιώνεται», πρόσθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ευχαριστώντας όσους προσεύχονται για τον σύζυγό της και στέλνουν ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι ειδοποίησε τις Αρχές κωδικοποιημένα για την εισβολή – «Τι πάτε να μου κάνετε;»

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας βρήκαν τον 42χρονο Ντέιβιντ ΝτεΠαπ στο σπίτι του ζευγαριού λίγο πριν από τις 02:30 (τοπική ώρα) να τσακώνεται με τον Πολ Πελόζι και να του επιτίθεται με ένα σφυρί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφότου ψήφισε στο Ντέλαγουερ για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε την πολιτική ένταση στη χώρα και εκείνους που εξακολουθούν να αμφισβητούν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν μπορείς να καταδικάζεις τη βία εάν (πρώτα) δεν καταδικάσεις όλους όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες… όλες αυτές τις ανοησίες που υπονομεύουν τη δημοκρατία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οπαδός του QAnon ο 42χρονος που μπήκε στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι – Άγνωστο το κίνητρο του Ντέιβιντ ΝτεΠαπ

Τους τελευταίους μήνες, ήταν έκδηλη η ανησυχία στις ΗΠΑ για επιθέσεις σε βάρος πολιτικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Αίσθηση είχε προκαλέσει η τοποθέτηση της γερουσιαστή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Σούζαν Κόλινς, η οποία δήλωσε πρόσφατα: «Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν σκοτωθεί ένας γερουσιαστής ή βουλευτής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1