Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

ΝΑΤΟ: Ουάσιγκτον και Άγκυρα συζητάνε για τους S-400 και τα F-35!

ΝΑΤΟ: Ουάσιγκτον και Άγκυρα συζητάνε για τους S-400 και τα F-35!

Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα παραμένουν σε διάλογο σχετικά με τη διένεξη για τους S-400 και τα F-35, δήλωσε στο Reuters διοικητής του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ παραμένουν σε επαφή σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας να αγοράσει ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και μπορεί να συναντηθούν στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο διοικητής του ΝΑΤΟ.

Ο Αμερικανός πτέραρχος Τοντ Γουόλτερς δήλωσε πως η σχέση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ παραμένει “απολύτως, σίγουρα σταθερή”, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να ακυρώσει την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας μαχητικών F-35, αν αυτή η τελευταία προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

“Δεν θα βάλουμε στο ίδιο μέρος αυτά τα δύο στοιχεία, τους S-400 και τα F-35”, δήλωσε ο Γουόλτερς μιλώντας στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.

“Ξέρω πως ο διάλογος θα συνεχιστεί για να γίνει δουλειά… πάνω σε λεπτομέρειες ανάμεσα στον υπουργό Ακάρ και τον υπουργό Σάναχαν. Στην πραγματικότητα μπορεί να υπάρξει η ευκαιρία να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στις συναντήσεις υπουργών στο ΝΑΤΟ”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις