Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης: Υγρός τάφος για τουλάχιστον 60 μετανάστες – Διασώθηκαν 40

Ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης:  Υγρός τάφος για τουλάχιστον 60 μετανάστες – Διασώθηκαν 40
φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέα τραγωδία στα νερά της Μεσογείου, έρχεται στη δημοσιότητα σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Συγκλονίζουν οι αφηγήσεις των επιζώντων του ναυαγίου.

Περίπου 60 άνθρωποι πνίγηκαν την περασμένη εβδομάδα στα ανοιχτά της Λιβύης μετά το ναυάγιο ενός σκάφους που μετέφερε μετανάστες, σύμφωνα με όσα αφηγήθηκαν οι επιζώντες σήμερα σε διασώστες στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Εθελοντές της οργάνωσης “Γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα” άκουσαν τις συγκλονιστικές τους μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες το πλοιάριο που επέβαιναν 117 άνθρωποι βυθίστηκε ανοιχτά της Λιβύης.

Μετανάστες: Ανθρωπιστική κρίση χωρίς τέλος

Μόνον οι 40 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος σώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι περίπου 60 και τόσες ημέρες μετά οι ελπίδες να είναι ζωντανοί έχουν εξανεμιστεί.

Μέχρι στιγμής οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που ήταν παρόντες στο Ποτσάλο όταν έφτασε εκεί το ιταλικό σκάφος το οποίο μετέφερε συνολικά 500 μετανάστες που σώθηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις στη θάλασσα.

Οι 40 διασώθηκαν από ένα αμερικανικό πλοίο, το Trenton, το πλήρωμα του οποίου περισυνέλεξε επίσης 12 πτώματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις