Κόσμος

Ναυάγιο με μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο – Αναφορές για 40 νεκρούς

Ναυάγιο με μετανάστες σημειώθηκε στην κεντρική Μεσόγειο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, το ναυάγιο έγινε όταν βυθίστηκε μια μεγάλη ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες και η οποία είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα από τη Λιβύη με προορισμό την Λαμπεντούζα.

Η La Repubblica γράφει ότι το νέο αυτό ναυάγιο οφείλεται, πιθανότατα, στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ότι παρά τον συναγερμό που σήμανε η ομάδα Alarm Phone και την απογείωση δύο αεροσκαφών του Frontex και ενός της ιταλικής ακτοφυλακής, δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν ναυαγοί.

Το 2023 έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Μεσόγειο, τουλάχιστον 2.271 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»
Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα
Η Κάγια Κάλας
Κομήτης 3I/ATLAS: Φιλικός επισκέπτης ή διαγαλαξιακός «δολοφόνος» – Το μεγαλύτερο διαστημικό μυστήριο της χρονιάς
«Όταν συναντάς έναν διαστρικό επισκέπτη, καλύτερα να τον παρατηρείς πριν αποφασίσεις αν θέλει να δώσει ζωή ή να σκορπίσει δηλητήριο» λέει ο καθηγητής του Χάρβαρντ Άβι Λοέμπ
Κομήτης 3I/ATLAS