Κόσμος

Νέα αποχώρηση από την κυβέρνηση Τραμπ! Παραιτήθηκε ο Κέβιν ΜακΑλίναν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε χθες, Παρασκευή, ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Κέβιν ΜακΑλίναν, υπέβαλε την παραίτησή του και ότι σκοπεύει να ονομάσει νέο υπηρεσιακό υπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Το όνομα του ΜακΑλίναν προστέθηκε έτσι στον πολύ μακρύ κατάλογο των στελεχών της κυβέρνησης του Τραμπ που είτε παραιτήθηκαν είτε αποπέμφθηκαν.

«Ο Κέβιν τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και θα πάει στον ιδιωτικό τομέα. Θα ανακοινώσω τον νέο υπηρεσιακό υπουργό την επόμενη εβδομάδα. [Υπάρχουν] πολλοί θαυμάσιοι υποψήφιοι!», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο ΜακΑλίναν έγινε το τέταρτο πρόσωπο που ανέλαβε το υπουργείο επί των ημερών του Τραμπ τον Απρίλιο, αφού ο θυελλώδης μεγιστάνας απαίτησε την παραίτηση της ως τότε υπουργού του Κίρστεν Νίλσεν.

Πριν αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός, ο ΜακΑλίναν ήταν ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP), η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Κατά τον Τραμπ, οι δυο τους «συνεργάστηκαν καλά», ο ΜακΑλίναν έκανε «φανταστική» δουλειά και οι διελεύσεις των συνόρων από παράτυπους μετανάστες «μειώθηκαν πάρα πολύ». Παρά τους επαίνους, ο Τραμπ ουδέποτε πρότεινε ο ΜακΑλίναν να διοριστεί και τυπικά υπουργός.

Η CBP ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο, για τέταρτο συναπτό μήνα, σε λίγες περισσότερες 52.000, δηλαδή κατά σχεδόν 65% από τον Μάιο, όταν είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους, στις 144.000, παρά την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που εφαρμοζόταν τότε. Οι συλλήψεις μεταναστών αριθμούν σχεδόν ένα εκατομμύριο από τον Οκτώβριο το 2018, αριθμό που είναι ο υψηλότερος της τελευταίας 12ετίας, διευκρίνισαν οι αμερικανικές αρχές στις αρχές της εβδομάδας.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που εισέρχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα χωρίς έγκριση στις ΗΠΑ είναι πολίτες κρατών της κεντρικής Αμερικής, που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για να σωθούν από την ενδημική βία και την ανέχεια και ζητούν άσυλο από τις αμερικανικές αρχές.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιλέξει να μετατρέψει την εκστρατεία πάταξης της παράτυπης μετανάστευσης σε άρμα μάχης του, σε κεντρική θεματική της εκστρατείας του για να επανεκλεγεί το 2020, αψηφώντας το ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται ολοένα συχνότερα στο στόχαστρο επικρίσεων οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την πολιτική της στο μεταναστευτικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «φόρεμα Temu» της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο δείπνο των ανταποκριτών διχάζει τις ΗΠΑ
«Την λυπάμαι, ο άντρας της είναι πολύ πλούσιος και δεν της αγοράζει ένα καλό φόρεμα» γράφει κάποιος ενώ άλλος: «Τώρα σας ενοχλούν και τα οικονομικά φορέματα; Τι πρέπει τελικά να κάνουν για να σας ικανοποιήσουν;»
Viral το φόρεμα της συζύγου του Πιτ Χέγκσεθ στο Δείπνο των Ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο
Σάλος με τον Μπεν Στίλερ: Η παρεξηγημένη ανάρτηση του ηθοποιού που εξόργισε το διαδίκτυο και τους MAGA
Η ανάρτηση του Στίλερ έγινε 20 λεπτά μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο δείπνο των αντακριτών του Λευκού Οίκου αλλά αφορούσε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ Νιου Γιορκ Νικς
Μπεν Στίλερ
Στη Ρωσία ο Αραγτσί: Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ιράν
Από την Αγία Πετρούπολη, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φέρουν την ευθύνη για την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Πακιστάν
O Αμπάς Αραγτσί
«Καμπανάκι» της Ισπανίας για τα αεροπορικά εισιτήρια: «Αγοράστε τώρα» γιατί έρχεται εκτόξευση τιμών
Η διατάραξη στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου ώθησε τις τιμές προς τα πάνω κατά περίπου 50% μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν
Αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια
Τζέικ Ράινερ: Ο γιος του Ρομπ Ράινερ μιλάει πρώτη φορά για τη δολοφονία των γονιών του – «Η ζωντανή μου κόλαση»
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, είχε καταρρεύσει. Ήμουν σε ένα παραλήρημα» - Ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν από τον γιο τους και αδερφό του, Νικ Ράινερ
Ο Ρομπ Ράινερ με τη σύζυγό του Μισέλ και τον γιο τους Τζακ