Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Κυρώσεις από την Ουάσινγκτον για το πυραυλικό πρόγραμμα

Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν – Κυρώσεις από την Ουάσινγκτον για το πυραυλικό πρόγραμμα

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν με αφορμή το πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Παράλληλα θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμωρήσει τη χώρα για την “ολέθρια” στρατιωτική δράση της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Λίγες ώρες αφότου η Ουάσινγκτον έκρινε ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος 18 προσώπων και οντοτήτων που σχετίζονται με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και με τους Φρουρούς της Επανάστασης. Από την Δευτέρα, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν την επιβολή νέων κυρώσεων, διατηρώντας όμως ενεργή τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψε το Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις στις 14 Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι νέες κυρώσεις στους Φρουρούς της Επανάστασης επιβλήθηκαν επειδή αυτές οι ειδικές δυνάμεις του Ιράν εξακολουθούν να κατασκευάζουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό, να παράγουν και να συντηρούν σκάφη και να αναπτύσσουν ηλεκτρονικές συσκευές. Άλλα πρόσωπα που πλήττονται από τις κυρώσεις “ενορχήστρωσαν την κλοπή αμερικανικών και δυτικών προγραμμάτων λογισμικού” που πουλήθηκαν στην ιρανική κυβέρνηση. 

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε