Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα επίθεση Ακάρ κατά Ελλάδας: Kάθε δευτερόλεπτο κι ένα ψέμα – Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός

Νέα επίθεση Ακάρ κατά Ελλάδας: Kάθε δευτερόλεπτο κι ένα ψέμα – Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Akşehir. Όπως μάλιστα υποστήριξε στη χώρα μας «συγκεκριμένα άτομα» προβαίνουν νυχθημερόν σε δηλώσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, όχι μόνον κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ψεύδεται όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά επιχείρησε να καλλιεργήσει την εικόνα πως στη χώρα μας το εθνικό μέτωπο κάθε άλλο παρά αρραγές είναι. «Εμείς ως Τουρκία πάντοτε λέμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τα μεταξύ μας θέματα με διάλογο. Αλλά δυστυχώς η Ελλάδα σε αυτό το θέμα, ούτε μιλάει, ούτε έρχεται στο τραπέζι, ούτε ακούει από λόγια, ούτε τερματίζει τα ψέματα. Κάθε λεπτό και ένα ψέμα, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ. 

Προσπάθησε επίσης να «σπείρει ζιζάνια» στο εσωτερικό της Ελλάδας, λέγοντας: «Τα λάθη της Ελληνικής κυβέρνησης είναι τέτοια που πλέον είναι διακριτά από κάποιους Έλληνες πολιτικούς, απόστρατους στρατηγούς, ναυάρχους, από κάποιους ακαδημαϊκούς, από ΜΜΕ και κάποιους λογικούς Έλληνες που άρχισαν πλέον να τα βλέπουν. Και αυτοί που βλέπουν πως αυτά που γίνονται είναι λάθος, παίρνουν πλέον θέση ενάντια σε αυτά που γίνονται…».

Ο Χουλουσί Ακάρ δεν παρέλειψε βέβαια να τονώσει και το ηθικό των παρευρισκομένων στην εκδήλωση λέγοντας: «Εμείς έχουμε δίκιο και επειδή έχουμε δίκιο είμαστε και ισχυροί. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε σε κάθε είδους τραπέζι. Αλλά από την άλλη πλευρά είμαστε αποφασισμένοι, αφοσιωμένοι και ευτυχώς και πολύ ικανοί στο να μην επιτρέψουμε κανενός είδους τετελεσμένο και να μην επιτρέψουμε και οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων, ούτε των δικών μας, αλλά ούτε και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας».

Με πληροφορίες από onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις