Κόσμος

Νέα επίθεση στην Καμπούλ – Στόχος οι μυστικές υπηρεσίες

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε περιοχή γύρω από ένα κέντρο εκπαίδευσης των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κέντρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει καταφύγει σε προστατευμένη περιοχή του συγκροτήματος και ότι δεν γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της χώρας αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω σε 34 από 48 τον αριθμό των νεκρών από την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας διευκρίνισαν ότι ορισμένες σοροί είχαν καταμετρηθεί δύο φορές μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο έπειτα από την χθεσινή επίθεση.
Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών σε 56 από 67.
Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης αυτής ήταν μαθητές που προετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο σε αίθουσα της Ακαδημίας Μαούντ, η οποία βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ σε περιοχή στην οποία ζουν πολλά μέλη της σιιτικής κοινότητας της πόλης.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο βομβιστής εισήλθε στο εκπαιδευτικό κέντρο από μια πίσω είσοδο και κατάφερε να φτάσει στην αίθουσα αυτή στην οποία βρίσκονταν περισσότεροι από 100 μαθητές.
Η κηδεία των νεκρών προγραμματίζεται για σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
5
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9