Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα επίθεση Τσελίκ: Το ελληνικό λιμενικό βυθίζει σκάφη σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Νέα επίθεση Τσελίκ: Το ελληνικό λιμενικό βυθίζει σκάφη σε Αιγαίο και Μεσόγειο
Φωτογραφία αρχείου

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό και τον εξοπλισμό που έχει η χώρα μας για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Αναφερόμενος στο ηχητικό κανόνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, ΑΚΡ, είπε ότι προκαλεί σοβαρές ζημιές στην υγεία των προσφύγων. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτό το όπλο σε ανθρώπους που φτάνουν στα σύνορα για να γλιτώσουν από το θάνατο.

«Πώς μπορείτε να μιλάτε για ευρωπαϊκές αξίες; Είναι ντροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το ελληνικό λιμενικό σώμα βυθίζει σκάφη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, λέγοντας πως «οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες βυθίζονται στη Μεσόγειο».

“Το Γιαβούζ θα επιστρέψει στη Μεσόγειο”

Νωρίτερα, σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως μόλις το Γιαβούζ ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησής του, θα επιστρέψει για γεώτρηση στην Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά στις έρευνες φυσικού αερίου.

Μιλώντας στην 4η Τουρκική Σύνοδο Ενέργειας και Φυσικών Πηγών, ο κ. Ντονμέζ είπε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις στο θέμα των ερευνών φυσικού αερίου και οι εργασίες συνεχίζονται. Όπως είπε, το γεωτρύπανο Γιαβούζ αφού ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησής του θα ξεκινήσει γεώτρηση.

«Στη Μεσόγειο κάναμε 8 γεωτρήσεις, έχουμε μεγάλη εμπειρία. Ο αριθμός του στόλου μας έχει αυξηθεί. Καθημερινά επιταχύνουμε την εργασία μας», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις