Κόσμος

Νέα φρίκη σε χωριό του Κιέβου – Εκτέλεσαν 6 αμάχους σε υπόγειο σπιτιού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πτώματα έξι ανθρώπων, που έχουν σκοτωθεί από σφαίρες, ανακαλύφθηκαν σε υπόγειο σε ανατολικό προάστιο του Κιέβου, απ’ όπου αποσύρθηκε στα τέλη Μαρτίου ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εισαγγελία.

«Τα πτώματα έξι αμάχων, που φέρουν τραύματα από σφαίρες, ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο ενός σπιτιού», δήλωσε η εισαγγελία μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, συνοδεύοντας το μήνυμά της με μια φωτογραφία πτωμάτων και διευκρινίζοντας πως άρχισε έρευνα.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι στρατιωτικοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας δολοφόνησαν αμάχους στο χωριό Σεβτσένκοβο, στην περιφέρεια του Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο», ανέφερε η εισαγγελία.

Εκατοντάδες πτώματα αμάχων, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες σε πόλεις γύρω από το Κίεβο, μεταξύ των οποίων η Μπούτσα και η Ιρπίν, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή αυτή στα τέλη Μαρτίου.

Η Μόσχα λέει πως επικεντρώνεται πλέον στην ανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκεται το Ντονμπάς, που έγινε στόχος προτεραιότητας του Κρεμλίνου, πράγμα που δημιουργεί φόβους στο Κίεβο ότι επίκειται «πολύ προσεχώς» μια μεγάλη ρωσική επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα 13 τα κρούσματα χανταϊού μετά το ξέσπασμα στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΠΟΥ
«Η Ισπανία ανακοίνωσε νέο κρούσμα μεταξύ των ασθενών που είναι σε καραντίνα, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 13», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού
Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ για παράνομες χρηματοδοτήσεις
Το κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά σκανδάλων διαφθοράς και οι έρευνες αφορούν πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους
Πέδρο Σάντσεθ