Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα φρίκη στο Μεξικό: Βρήκαν 11 σορούς που είχαν υποστεί βασανιστήρια

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις σορούς 11 ανθρώπων, με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων, ανακάλυψε η αστυνομία στην Πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό. Οι σοροί των 9 ανδρών και των δύο γυναικών βρέθηκαν στη Μπόκα δελ Ρίο, η οποία σπαράσσεται από συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε την Τρίτη το βράδυ, ενώ πάνω από 10.000 άνθρωποι γιόρταζαν το καρναβάλι στους δρόμους της Βερακρούς, μιας παραθαλάσσιας πόλης στον Κόλπο του Μεξικού.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει τα αιμόφυρτα πτώματα των θυμάτων που ήταν δεμένα χειροπόδαρα κι ορισμένα ήταν γυμνά.

«Γίνεται πόλεμος μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών», σχολίασε σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο ο Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες, ο κυβερνήτης αυτής της Πολιτείας.

Το καρτέλ των Σέτας και το αντίπαλο καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο μάχονται στην Πολιτεία για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Προχθές Τρίτη καταγράφηκε επίσης μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και φερόμενους ως κακοποιούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι που πιστεύεται πως ανήκαν σε συμμορία και ένας πεζοναύτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο ανακοίνωση την Τρίτη ότι στην Πολιτεία θα αναπτυχθούν και δυνάμεις της χωροφυλακής για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της δράσης των καρτέλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε