Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τη Ράφα με τη Χάιφα

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν: Μπέρδεψε τη Ράφα με τη Χάιφα

Μπερδεμένος εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τζο Μπάιντεν, ο αμερικανός πρόεδρος, καθώς υπέπεσε σε ακόμη μια γκάφα μιλώντας για τη Γάζα.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε συνέντευξή του για τον πόλεμο στη Γάζα, μπερδεύοντας την πόλη του Ισραήλ, Χάιφα, με το τελευταίο καταφύγιο αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, την πόλη Ράφα.

Ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μεγάλος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες εκλογές μιλώντας στον δημοσιογράφο Reshad Hudson του Nexstar Media, προσπαθώντας να «μιλήσει» στα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα των Αμερικάνων, σημείωσε πως έχει επικοινωνία με το Ισραήλ για την κατάσταση στη Γάζα. 

«Ξεκαθάρισα ότι πρέπει να αυξήσουμε κατά πολύ την ποσότητα τροφής, νερού και υγειονομικής περίθαλψης που πηγαίνει στη Γάζα» είπε για την προτροπή του προς την ηγεσία του Ισραήλ.

Σε αυτό το σημείο μπερδεύτηκε και είπε: «Και το ξεκαθάρισα στους Ισραηλινούς, μην προχωρήσετε στη Χάιφα», αναφερόμενος προφανώς στις απειλές του Ισραήλ ότι ετοιμάζει χερσαία επίθεση στη Ράφα. 

Μάλιστα, στη συνέχεια εμφανίζεται ακόμα πιο μπερδεμένος και σαστισμένος, ενώ άργησε να ανακτήσει τον λόγο του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις