Κόσμος

Νέα κατάρρευση κτιρίου στο Ιράν – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σε κατάρρευση κτιρίου στο δυτικό Ιράν, δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχο περιστατικό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Έως τώρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις τραυματίστηκαν και τουλάχιστον ένας αγνοείται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Μοζταμπά Χαλεντί, στην κρατική τηλεόραση.

Το τριώροφο κτίριο, στην πόλη Νοβσούντ στην περιοχή Παβέχ της δυτικής επαρχίας Κερμανσάχ, κατέρρευσε ύστερα από διαρροή αερίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της Παβέχ, ο Αρντεσίρ Ροσταμί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Στις 23 Μαΐου, ένα υπό κατασκευή δεκαώροφο κτίριο στην πόλη Αμπαντάν, στην επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά), κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο 43 ανθρώπων και οδηγώντας στη σύλληψη 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων πρώην δημάρχων.

Η καταστροφή ήταν από τις πλέον φονικές στο Ιράν εδώ και χρόνια και προκάλεσε διαδηλώσεις στη χώρα κατά των αρχών που κατηγορούνται για διαφθορά και ανικανότητα.

Δείτε βίντεο:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη κόλαση στο Βέλγιο: 30.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, εκκενώνεται πόλη της Γερμανίας κοντά στα σύνορα όπου πλησιάζει η φωτιά
Ήδη νωρίτερα χθες ο δήμος είχε απευθύνει σύσταση στους πολίτες να φύγουν, όταν ακόμη το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν ενάμισι χιλιόμετρο από τα σύνορα της Γερμανίας και 1,8 χλμ. από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή
βελγιο
Τραμπ: Η αμυντική συνεργασία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν δείχνει ότι ενώνεται η Μέση Ανατολή
Η Τουρκία, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία έχουν επίσης κοινό το ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες μεσολάβησης για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ