Κόσμος

Νέα πρόκληση Ερντογάν από την Κύπρο: Δε μιλάμε για Βορρά και Νότο αλλά για Τουρκοκυπριακό κράτος

Για διχοτόμηση της Κύπρου μίλησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το sigmalive της Κύπρου, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή σε τζαμί της κατεχόμενης Λευκωσίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: «Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος, πλέον λέμε “Τουρκοκυπριακό” (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το Αζερμπαϊτζάν να αναγνωρίσει επίσημα το ψευδοκράτος: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)»

Την ίδια ώρα, ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει κι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα. Θα γιορτάσουμε την 47η επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΤΔΒΚ. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία για διπλή γιορτή. Όπως γνωρίζετε, έχουμε μαζικά εγκαίνια σήμερα».

Αντιδράσεις τουρκικής αντιπολίτευσης

Έντονη είναι η κριτική της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για την κατασκευή νέου προεδρικού μεγάρου, κοινοβουλίου και εθνικού κήπου στα Κατεχόμενα.

Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) τόνισε ότι «ο Τ/Κ λαός δεν έχει ανάγκη από παλάτια, αλλά από ευημερούσα οικονομία», ενώ αντίστοιχα εκπρόσωπος του ακροδεξιού Καλού Κόμματος (İYİ) αναρωτήθηκε αν «το καλό νέο ήταν να πνιγεί στο μπετόν η Λευκωσία;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Ο Τραμπ εξετάζει στρατιωτικό «χτύπημα» στο Ιράν και ο Πεζεσκιάν κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ ότι «υποκινούν τους ταραξίες»
Ο Ρεζά Παχλαβί, που θεωρείται ένας από τους πιθανούς «διαδόχους» του Αλί Χαμενεΐ, σε σημερινό του μήνυμα κάνει ειδική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Χάος στο Ιράν: Βίντεο με πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών – Τεχεράνη και Ουάσιγκτον εξαπολύουν απειλές
Ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους της Τεχεράνης - Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν με την Τεχεράνη να απαντά
Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν