Κόσμος

Νέα τραγωδία – 25 νεκροί σε ναυάγιο στα τουρκικά παράλια

Τουλάχιστον 25 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της τουρκικής λουτρόπολης Ντίντιμ, στη νοτιοδυτική Τουρκία, έγινε γνωστό από την τουρκική ακτοφυλακή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες θα παρευρεθούν, έχοντας ένα ακόμη -και πολύ πρόσφατο- τραγικό περιστατικό να τους θυμίζει γιατί θα πρέπει να βουν μια λύση… χθες. Όχι ότι τα προηγούμενα ήταν λίγα, ή ασήμαντα. Κάθε άλλο. Ωστόσο μία νέα τραγωδία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι… παγωμένες ηγετικές χειραψίες στις Βρυξέλλες.

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στα παράλια της Τουρκίας, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 18 νεκρούς.

Οι πρώτες πληροφορίες

Η ενημέρωση έρχεται από τουρκικά μέσα, τα οποία μεταδίδουν πως 25 πρόσφυγες πνίγηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές, αφότου η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε, κοντά στην πόλη Ντιντιμ, της επαρχίας του Αϊδινίου.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία σκάφη του τουρκικού λιμενικού, καθώς κι ένα ελικόπτερο

Η τουρκική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 15 πρόσφυγες που επίσης επέβαιναν στην βάρκα και έχουν ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρουν να βρουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες που αγνοούνται.

Η βάρκα είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ελλάδα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την εθνικότητα των θυμάτων.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό στο Αιγαίο είχε γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, κοντά στην τουρκική πόλη του Αδραμύττιου. Τότε 27 ακόμη ανθρώπινες ψυχές είχαν χαθεί…

Τα Δαρδανέλλια, η Σμύρνη και το Αϊδίνιο είναι οι τρεις επαρχίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε στρατηγικής σημασίας σημεία αποχώρησης των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Με πληροφορίες από dailysabah.com και dailystar.com.lb

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.