Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στη δημοσιοποίηση μιας τρίτης σειράς απόρρητων αρχείων σχετικά με τα UFO, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη εκατοντάδων άλλων εγγράφων.
Το υλικό σχετικά με τα UFO, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές, αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Πολέμου του Ντόναλντ Τραμπ και περιλαμβάνει 72 υποθέσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Να σημειωθεί, πως στην συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αρχείων περιλαμβάνονται και απόρρητοι φάκελοι της CIA οι οποίοι αναφέρονται σε μυστηριώδεις θεάσεις χωρίς όμως να δίνεται κάποιο βίντεο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ: «Σήμερα, το Υπουργείο Πολέμου δημοσιεύει την τρίτη παρτίδα αποχαρακτηρισμένων και ιστορικών αρχείων UAP, στο πλαίσιο του Προεδρικού Συστήματος Αποσφράγισης και Αναφοράς για Συναντήσεις με UAP (PURSUE)».
Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το αποχαρακτηρισμένο υλικό τροφοδοτούσε επί χρόνια τις θεωρίες και τις εικασίες του κοινού, και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί οι Αμερικανοί πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να δουν τα στοιχεία «με τα ίδια τους τα μάτια».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα βίντεο του FBI
Το FBI από τον Νοέμβριο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2025 κατέγραψε σε βίντεο 6 περιστατικά στα οποία αποδίδεται ο τίτλος «μυστηριώδεις θεάσεις».