Κόσμος

Νέα Υόρκη: 16 τραυματίες από πυροβολισμούς στο μετρό του Μπρούκλιν – Αναζητείται ύποπτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής στο μετρό της Νέας Υόρκης, προκαλώντας σκηνές χάους με την αστυνομία να αναζητεί έναν ύποπτο. Στο σημείο βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, ανέφεραν οι αρχές.

Το περιστατικό με πυροβολισμούς δεν αποτελεί προς το παρόν αντικείμενο «έρευνας για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Κίσαντ Σίγουελ, χωρίς όμως να αποκλείει τα όποια κίνητρα του δράστη.

«Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι παρόλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Φωτογραφίες και βίντεο παρευρισκόμενων δείχνουν λίμνες αίματος και ανθρώπους να κείτονται στο πάτωμα ενός βαγονιού, καθώς και στην πλατφόρμα του σταθμού αυτού στην περιοχή του Μπρούκλιν.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει κόσμο να βγαίνει από βαγόνια του συρμού, εν μέσω κραυγών και καπνού.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, σημειώθηκαν «πολλοί πυροβολισμοί» και «τραυματίστηκαν 16 άτομα». Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 13 τραυματίες.

Σύμφωνα με το CNN, 8 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες, τον Γιαν Μοντάνο, ο οποίος μίλησε στο CNN, «μια χειρομβοβίδα καπνού… μια βόμβα, εξερράγη, νομίζω, δύο λεπτά πριν φτάσουμε στο σταθμό». «Φαινόταν ότι ήταν προσχεδιασμένο (…) Εγκλωβιστήκαμε στο βαγόνι (…) υπήρχε αίμα στο έδαφος. Υπήρχε πολύ αίμα στο έδαφος», πρόσθεσε ο Μοντάνο.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πολλά σχολεία στο Μπρούκλιν ακύρωσαν αμέσως όλες τις εξόδους των μαθητών τους.

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών, καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

 

Η κυκλοφορία των συρμών διεκόπη, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του NBC και των New York Times, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα που φορούσε μια αντιασφυξιογόνο μάσκα και μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή που φορούν εργάτες σε οικοδομές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά της οπλοκατοχής χθες Δευτέρα, ενημερώθηκε για το συμβάν και ο Λευκός Οίκος πρόσφερε βοήθεια στις αρχές της Νέας Υόρκης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

 

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19.

Υποσχόμενος προεκλογικά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, ο νέος Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ξεκίνησε ένα σχέδιο στα τέλη Ιανουαρίου για την καταπολέμηση της διάδοσης πυροβόλων όπλων, μετά τον θάνατο δύο αστυνομικών που πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Ωστόσο δεν ήταν λίγα τα αιματηρά συμβάντα με πυροβολισμούς που έγιναν πρωτοσέλιδα από τότε.

 

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022, από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου, ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι