Κόσμος

Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο άνθρωπος που αναζητείται για την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας 62χρονος άνδρας είναι το «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που αναζητά η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε σχέση με την αιματηρή επίθεση στο μετρό, στον σταθμό του Σάνσετ Παρκ στο Μπρούκλιν. Από τα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης (12.04.2022) 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 10 από τους οποίους έχουν δεχτεί πυροβολισμό.

Από την πρώτη στιγμή μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης ήταν ένας άνδρας μαύρος, μεσαίου αναστήματος, που φορούσε γιλέκο σαν αυτά που φορούν οι εργάτες και αντιασφυξιογόνα μάσκα. Ο 62χρονος Φρανκ Τζέιμς, η φωτογραφία του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα, είχε νοικιάσει ένα φορτηγό U-Haul, το οποίο είχε πινακίδες της Αριζόνα και βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Η αστυνομία τον αναζητά για ανάκριση καθώς το κλειδί του αυτοκινήτου βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, καθώς επίσης και μια πιστωτική κάρτα με την οποία νοίκιασε το φορτηγό από τη Φιλαδέλφεια. Ο 62χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει βίντεο με τα οποία εξαπέλυε επιθέσεις στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

https://twitter.com/MMPLLCNews/status/1514003490976284675?s=20&t=Gk8dtQGoqG9zBdIDvj4u7g

Η αστυνομία πιστεύει πως ο 62χρονος έμενε στο βαν που νοίκιασε, αφού εκεί βρέθηκαν ρούχα του και είδη προσωπικής του φροντίδας.

Σε αναρτήσεις του, πέρα από τις επιθέσεις του στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο Φρανκ Τζέιμς έκανε αναρτήσεις στο Facebook σχετικές με επιθέσεις και σκοτωμούς, ενώ σε βίντεο που ανέβαζε στο YouTube συζητούσε τις εθνικιστικές του απόψεις. Πρόσφατα μάλιστα είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τον διορισμό της Κεντάντζι Τζάκσον, η οποία διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, γιατί είναι παντρεμένη με λευκό!

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1514040368773402630?s=20&t=7N_2N80q6btgiPQnzvvl6Q

https://twitter.com/realaustinzone/status/1514102471391592448?s=20&t=OkgNMdai2qz-ryotyQYaVQ

Ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης έριξε καπνογόνα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο μέσα στο βαγόνι.

Όταν ο συρμός έφτασε στο σταθμό Σάνσετ Παρκ 36th Street, στο Μπρούκλιν, βίντεο έχουν καταγράφει την τρομακτική στιγμή που μόλις ανοίγουν οι πόρτες του βαγονιού, κόσμος βγαίνει έντρομος και ουρλιάζει, ενώ σύντομα η πλατφόρμα γεμίζει τραυματίες και αίματα…

Από τους 29 τραυματίες, δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος με τα σεξιστικά σχόλια του Αυστραλού πρωθυπουργού Αλμπανέζι για τα «πεπόνια» της Γιαπωνέζας ηγέτιδας, Σανάε Τακαΐτσι
Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη τόσο από την ομόλογό του της Ιαπωνίας όσο και από τις γυναίκες της χώρας
Αλμπανέζι - Τακαίτσι
Σύνοδος ΝΑΤΟ: 1000 Αμερικανοί για την προστασία του Τραμπ – «Θωρακισμένη» με 56.000 αστυνομικούς η Άγκυρα
Περίπου 1.000 μέλη του αμερικανικού επιτελείου, ανάμεσά τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ειδικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης, βρίσκονται ήδη στην Άγκυρα
Δρακόντεια τα μέτρα στην Άγκυρα