Κυριακή, 14 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Πάρτι στον Βοτανικό Κήπο μετά από 15 μήνες πανδημίας (pics)

Νέα Υόρκη: Πάρτι στον Βοτανικό Κήπο μετά από 15 μήνες πανδημίας (pics)
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώτη εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, με φυσική παρουσία, 15 μήνες μετά τον αποκλεισμό λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού πραγματοποιήθηκε στον Νέο Βοτανικό Κήπο. Ήταν ένα φιλανθρωπικό εαρινό γκαλά, στο οποίο γιορτάστηκε η έκθεση «Kusama: Cosmic Nature» με καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις της Yayoi Kusama ανάμεσα στα έμβια είδη του Κήπου.

Ο πολυαναμενόμενη έκθεση της Kusama στον Βοτανικό Κήπο στη Νέα Υόρκη καθυστέρησε έναν χρόνο και τώρα είναι πλέον επισκέψιμη με τα γλυπτά της, όπως Dancing Pumpkin και I Want to Fly to the Universe.

Στο γκαλά ήταν παρούσες οι Κάρλι Κλος, Ολίβια Παλέρμο, Λόρα Κιμ, Μπρουκ Σιλντς, Τζόντι Τάρνερ – Σμιθ, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για τον Νέο Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης και τα εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Παρά τον βροχερό καιρό, ο ενθουσιασμός για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού ήταν διάχυτος.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες:

«Απόψε, επικρατεί αίσθηση ελπίδας και η πεποίθηση ότι η Νέα Υόρκη δεν χάνεται ποτέ» δήλωσε η Άσλεϊ ΜακΝτέρμοτ. «Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν παρά τη βροχή για να τιμήσουν μία καλλιτέχνη που εκπροσωπεί την ελπίδα, τη χαρά, την ενέργεια και το πνεύμα. Το πνεύμα της Νέας Υόρκης δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί» πρόσθεσε.

Η συνεργασία του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης με την καλλιτέχνη από την Ιαπωνία ήταν στα στάδια του προγραμματισμού εδώ και τρία χρόνια.

«Ευτυχώς μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Είναι υπέροχο να βλέπουμε άτομα με χαμόγελα ξανά. Δεν μπορείτε να δείτε ένα χαμόγελο κάτω από μια μάσκα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης, Μπάρκλεϊ Κόλινς.

Δείτε την έκθεση της Yayoi Kusama: 

https://www.youtube.com/watch?v=Ddxh6SxBgI4

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις