Κόσμος

Νέα υποβάθμιση της Κύπρου από την S&P

Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κύπρου προχώρησε το βράδυ ο οίκος Standard and Poors

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από BB υποβαθμίζεται στην κατηγορία Β ενώ σύμφωνα με τον S&P επιφυλάσσεται για ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση.

 
Ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι εκτεθιμένη από τα σημαντικά προβλήματα αλλά και τα δάνεια των κυπριακών τραπεζών κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση στο νησί αλλά όπως αναφέρει τα προβλήματα θα αυξηθούν μετά την συμφωνία που θα υπάρξει με την υπαγωγή της κύπρου στον μηχανισμό στήριξης.
 
Στις 9 Οκτωβρίου ο οίκος Moody’s προχώρησε σε τριπλή υποβάθμιση του κυπριακού χρέους τοποθετώντας την στην κατηγορία “junk”
 
Η Moody΄s αιτιολόγησε την απόφαση της πάνω στις “σημαντικές δυσκολίες” που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Κύπρου, που της υποβάθμισε και αυτές.
 
Ο διεθνή οίκος δίνει πλέον “B3” για την Κύπρο, από “Βa3” προηγουμένως, με outlook “αρνητικό”, ενώ υποβάθμισε την Τράπεζα Κύπρου σε caa3 από b3/E+, την Cyprus Popular Bank σε caa3 από caa1 και την Ελληνική τράπεζα σε caa2/E από b2/E+.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου από την Moody΄s – Οικονομία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1