Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Δίωξη σε νεαρό που αναμετέδωσε το βίντεο από το μακελειό

Ο νεαρός ανέβασε και φωτογραφία του τεμένους Αλ Νουρ σχολιάζοντας "στόχος επετεύχθη"!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατηγορίες απήγγειλε σήμερα δικαστήριο της Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία σε έναν 18χρονο επειδή αναμετέδωσε το βίντεο που μετέδιδε απευθείας ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής σε δύο τεμένη της πόλης, όπου σκότωσε 50 πιστούς.

Η δικαιοσύνη δεν έδωσε άδεια για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του 18χρονου στον οποίο απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες επειδή δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφία του τεμένους Αλ Νουρ της Κράιστσερτς με την αναφορά “στόχος επετεύχθη” και για υποκίνηση της βίας. Για κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ο δικαστής αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο νεαρός άνδρας, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ως την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Την Παρασκευή ο Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νούρ και στο τέμενος Λίνγουντ.

Οι δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση του νεαρού στον οποίο απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες διευκρίνισαν ότι προς το παρόν αυτός δεν είναι ύποπτος για άμεση εμπλοκή στους φόνους.

Ο δικαστής Στίβεν Ο Ντρίσκολ σημείωσε παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες των διώξεων εναντίον του 18χρονου καλύπτονται από απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους από τα μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Στην κόψη του ξυραφιού ξανά ΗΠΑ και Ιράν: Αμερικανικές επιθέσεις σε πυραυλικές εγκαταστάσεις και πλοία
Για αυτοάμυνα κάνουν λόγο οι ΗΠΑ σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν - Ο Τραμπ χαρακτήρισε το εμπλουτισμένο ουράνιο «πυρηνική σκόνη», τονίζοντας ότι η τύχη του αποτελεί βασικό όρο στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Πύραυλος