Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός ανακοινώνει τη δωρεάν διάθεση προϊόντων περιόδου στα σχολεία

Η Νέα Ζηλανδία θα διανείμει δωρεάν προϊόντα υγιεινής για την περίοδο στα σχολεία προκειμένου να καταπολεμήσει τη «φτώχεια της περιόδου», όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Σύμφωνα με την ίδια, μελέτη έδειξε ότι σχεδόν μία στις 12 εφήβους δεν πηγαίνει σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου της, καθώς δεν έχει πρόσβαση σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

«Οι νέες κοπέλες δεν πρέπει να χάνουν την εκπαίδευση λόγω ενός πράγματος που είναι φυσιολογικό για το ήμισυ του πληθυσμού», δήλωσε η πρωθυπουργός.

«Η προσφορά δωρεάν προϊόντων προστασίας στο σχολείο είναι ένας τρόπος για να καταπολεμήσει η κυβέρνηση άμεσα τη φτώχεια, να βοηθήσει να αυξηθεί το ποσοστό σχολικής παρακολούθησης και να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των παιδιών».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα κοστίσει περίπου 25 εκατομμυρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (15 εκατομμυρια ευρώ) για τρία χρόνια.

Η Άρντερν εξήγησε ότι το πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια ενός πιλοτικού σχεδίου, την περασμένη χρονιά, που επέτρεψε σε περισσότερους μαθητές να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και να πετύχουν καλύτερους βαθμούς και ακαδημαϊκά αποτελέσματα.

Η «φτώχεια της περιόδου» επηρεάζει γυναίκες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν σερβιέτες, ταμπόν ακόμα και παυσίπονα.

Τον περασμένο χρόνο, η Σκωτία προχώρησε στη δωρεάν διάθεση προϊόντων προσωπικής υγιεινής για γυναίκες σε δημόσιους χώρους –στην πρώτη τέτοια απόφαση παγκοσμίως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι