Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών στη Νέα Ζηλανδία είναι γεγονός. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να εισάγουν στην ιατρική τη ψιλοκυβίνη, μία ουσία που βρίσκεται στους πολυκύτταρους μύκητες με μοναδικό σκοπό την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
 
«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να την συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κατάθλιψη που αντιστέκεται στη θεραπεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, Ντέιβιντ Σέιμουρ για την ουσία που περιέχουν τα παραισθησιογόνα μανιτάρια.

«Είναι μια σημαντική πρόοδος για όσους έχουν προσβληθεί από κατάθλιψη και έχουν προσπαθήσει τα πάντα και υποφέρουν ακόμα», πρόσθεσε.

Εκτός απ’ αυτόν τον ειδικό, μόνο ψυχίατροι που είχαν συμμετάσχει σε κλινικές δοκιμές της ψιλοκυβίνης θα μπορούν με τη σειρά τους να συνταγογραφούν αυτή την ουσία στους ασθενείς τους, σύμφωνα με ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, διευκρινίσθηκε.

Οι επιστήμονες εξετάζουν όλο και πιο σοβαρά τη χρήση ψυχεδελικών για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η κατάθλιψη.

Το 2023, η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία
Ο ρόλος των Κούσνερ και Γουίτκοφ - Η συμφωνία περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία και πετρελαιοπηγεία στο Καμερούν, διυλιστήρια στην Ευρώπη και βενζινάδικα στο Νιου Τζέρσεϊ
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία
Ανυποχώρητοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις για την παιδεία στη Γαλλία, ξανά στους δρόμους την Τρίτη - Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις
Στη Λα Σιοτά «ένας εκπαιδευτικός περιλούστηκε με βενζίνη οικειοθελώς και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα», σύμφωνα με τις αρχές
γαλλία