Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: Συγκλονίζει ο σύζυγος θύματος – “Τους πυροβολούσε 2 και 3 φορές”

Νέα Ζηλανδία: Συγκλονίζει ο σύζυγος θύματος – “Τους πυροβολούσε 2 και 3 φορές”

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανάπηρου συζύγου ενός από τα θύματα του μακελειού.
Την εκτέλεσε την ώρα που πήγαινε προς αυτόν για να τον βοηθήσει!
“Πυροβολούσε τα θύματα 2 και 3 φορές, ακόμα και τα πτώματα”.
Δηλώνει πως…. έχει την δύναμη να τον συγχωρήσει!

Συγκλονίζει ο σύζυγος μιας γυναίκας που σκοτώθηκε σε ένα από τα τζαμιά του Κράιστσερτς την ώρα που βοηθούσε πιστούς να γλιτώσουν από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ. Ο άνδρας δήλωσε ότι συγχωρεί τον δράστη του μακελειού που σκότωσε την Παρασκευή τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε αν συγχωρεί τον δράστη, ο Φάριντ Άχμαντ απάντησε: «Φυσικά. Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση».

«Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ όσο οποιονδήποτε άλλο», επεσήμανε στο AFP. «Θα του έλεγα ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας γενναιόδωρος, καλός άνθρωπος, ικανός να σώζει ανθρώπους αντί να τους καταστρέφει».

«Θα του ευχόμουν να αναζητήσει αυτή τη θετική στάση, ελπίζω και προσεύχομαι για εκείνον (…) Δεν του κρατώ κακία», πρόσθεσε ο Άχμαντ.

Βοηθούσε τον κόσμο, και την εκτέλεσε

Όταν ξεκίνησε το μακελειό η σύζυγός του, η Χούσνα Άχμαντ 44 ετών, βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στον Φάριντ. «Φώναζε: “ελάτε εδώ, βιαστείτε” και οδήγησε πολλά παιδιά και γυναίκες στην ασφάλεια, σε ένα κήπο», εξήγησε.

«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και, την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», συνέχισε ο 59χρονος άνδρας.

«Ο άνδρας (ο Τάραντ) πυροβολούσε εναντίον του ίδιου ανθρώπου δύο ή τρεις φορές, αυτό μάλλον μας επέτρεψε να γλιτώσουμε, (…) πυροβολούσε ξανά ακόμη και τους νεκρούς», δήλωσε ο Άχμαντ.

Ο ίδιος δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις