Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Τέλος οι έρευνες για τους αγνοούμενους από την έκρηξη του ηφαιστείου

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί η 17χρονη από την Αυστραλία και ο 40χρονος ξεναγός από τη Νέα Ζηλανδία είχαν χαθεί σχεδόν από την ημέρα της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ. Πλέον, χάθηκε κάθε ελπίδα ακόμη και να βρεθούν τα πτώματά τους.

Τα δυο τελευταία θύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνα στις 9 Δεκεμβρίου θεωρούνται μεν αγνοούμενοι αλλά όλοι παραδέχονται πως είναι νεκροί. Οι έρευνες των προηγούμενων ημερών για να βρεθούν οι σοροί του δεν είχαν αποτέλεσμα, με συνέπεια η αστυνομία στη Νέα Ζηλανδία να αποφασίσει να σταματήσει τις έρευνες.

Click4more 19 οι νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία

«Η έρευνα για τα δύο αγνοούμενα θύματα (…) ανεστάλη», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπέι οβ Πλέντι, ο Άντι Μακγκρέγκορ. «Οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων ανθρώπων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση. Η αστυνομία παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες», πρόσθεσε.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι η 17χρονη μαθήτρια Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ από την Αυστραλία ο 40χρονος τουριστικός οδηγό Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν από τη Νέα Ζηλανδία. Τα πτώματά τους πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού που περιβάλλει το ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί.

Νέα Ζηλανδία

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εγκαύματα στην έκρηξη του ηφαιστείου υπέκυψε στο νοσοκομείο του Όκλαντ όπου νοσηλευόταν το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που έκανε ακόμη πιο βαρύ τον επίσημο απολογισμό: 17 νεκροί, 2 αγνοούμενοι.

Τα περισσότερα θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης ήταν τουρίστες, Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εύθραυστη η εκεχειρία Ιράν και Ισραήλ: Ο Τραμπ επιμένει πως κατέστρεψε τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις – Νέες απειλές Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Για fake news κατηγόρησε ο Αμερικανός πρόεδρος CNN και New York Times
Ντόναλντ Τραμπ 3
CNN: Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί δεν κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν – «Άθικτο το ουράνιο»
Οι πρώτες εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ έρχονται σε αντίθεση με τα λεγόμενα Τραμπ περί ολικής καταστροφής του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ 18