Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες απειλές Ερντογάν για Oruc Reis: Σε περίπτωση παρέμβασης θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί!

oruc reis
Φωτογραφία αρχείου

Σε διάστημα σχεδόν δύο ωρών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε δύο ομιλίες στη Ριζούντα, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης για το Oruc Reis και τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μιλώντας σε δείπνο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, AKP, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: “Θα προστατεύσουμε με αποφασιστικότητα τη Γαλάζια Πατρίδα. Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 23 Αυγούστου και αν κάποιος παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία, θα κάνουμε ο,τι είναι απαραίτητο”. 

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Αυτή τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο”.    

Οι προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ

Στις προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα προστέθηκαν σήμερα και αυτές που έκανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι “δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μια σταγόνα θάλασσας της Γαλάζιας Πατρίδας“.
“Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας “Γαλάζια Πατρίδα””, πρόσθεσε ο ίδιος, και προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν απειλείται. Αναφέρθηκε επίσης σε παράνομο “ελληνικό θέατρο” στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την Ελλάδα για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

“Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης”, έγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης, εξαπέλυσε “πυρά” κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε εμπλέκεται τώρα στην Αν. Μεσόγειο.

Πηγή: yenisafak

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις