Κόσμος

Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία, ότι αναμένει «πολύ παραγωγικές» συνομιλίες στη σύνοδο της G7 που θα πραγματοποιηθεί στη Μπιαρίτς.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ παραγωγικό», τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο από τον οποίο αναχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια λίγο μετά τις 23:00 της Παρασκευής τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) για τη Γαλλία.

Ωστόσο ο κ. Τραμπ απείλησε εκ νέου ότι θα επιβάλει δασμούς στα γαλλικά κρασιά σε αντίποινα για την πρόθεση της Γαλλίας να φορολογήσει τις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός» των τεχνολογικών εταιρειών, αλλά «αυτές είναι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και ειλικρινά δεν θέλω η Γαλλία να πάει και να επιβάλει φόρους στις εταιρείες μας». «Αν το κάνουν , θα επιβάλουμε τέτοιους δασμούς στα κρασιά τους που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ- Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας η οποία φέρεται να εκτόξευσε δύο αγνώστου τύπου βλέμματα νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι είναι «πολύ ευθύς» μαζί του.

Τέλος, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν θα εμποδίσει τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ να παραιτηθεί.

«Θέλετε να παραιτηθεί;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Αν το έκανε, δεν θα τον εμπόδιζα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι