Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά

Νέες απειλές Τραμπ για δασμούς στα γαλλικά κρασιά
photo Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, προτού αναχωρήσει για τη Γαλλία, ότι αναμένει «πολύ παραγωγικές» συνομιλίες στη σύνοδο της G7 που θα πραγματοποιηθεί στη Μπιαρίτς.

«Πιστεύω ότι θα είναι πολύ παραγωγικό», τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο από τον οποίο αναχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια λίγο μετά τις 23:00 της Παρασκευής τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) για τη Γαλλία.

Ωστόσο ο κ. Τραμπ απείλησε εκ νέου ότι θα επιβάλει δασμούς στα γαλλικά κρασιά σε αντίποινα για την πρόθεση της Γαλλίας να φορολογήσει τις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Τραμπ εξήγησε ότι δεν είναι «μεγάλος οπαδός» των τεχνολογικών εταιρειών, αλλά «αυτές είναι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες και ειλικρινά δεν θέλω η Γαλλία να πάει και να επιβάλει φόρους στις εταιρείες μας». «Αν το κάνουν , θα επιβάλουμε τέτοιους δασμούς στα κρασιά τους που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον Κιμ Γιονγκ- Ουν, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας η οποία φέρεται να εκτόξευσε δύο αγνώστου τύπου βλέμματα νωρίς σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι είναι «πολύ ευθύς» μαζί του.

Τέλος, ο Τραμπ τόνισε ότι δεν θα εμποδίσει τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ να παραιτηθεί.

«Θέλετε να παραιτηθεί;», τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Αν το έκανε, δεν θα τον εμπόδιζα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις