Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέες… ειρωνείες για την υγεία της Χίλαρι από τον Τραμπ

Νέες… ειρωνείες για την υγεία της Χίλαρι από τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε χθες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ, τονίζοντας ότι η ομιλία του αυτή δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την προετοιμασία του για τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση που θα έχει με τη Χίλαρι Κλίντον.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας από την έναρξη της ομιλίας του, που χαρακτηρίστηκε από ήπιους φραστικούς χαρακτηρισμούς για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ αποδείχτηκε σωστός στην εκτίμησή του ότι η χθεσινοβραδινή ομιλία του δεν ήταν πρακτική προετοιμασίας για την επερχόμενη τηλεοπτική αντιπαράθεση, επισημαίνει το CNN.

Ωστόσο, είχαν προηγηθεί δηλώσεις πηγών της προεκλογικής του εκστρατείας προς το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι που τόνιζαν ότι η χθεσινοβραδινή εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν πρόβα για την τηλεοπτική αναμέτρηση που θα έχει με τη Χίλαρι Κλίντον το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το CNN, αυτό που πέτυχε ο Τραμπ με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία είναι να ενισχύσει το κλίμα αμφιβολίας γύρω από την προετοιμασία του, αλλά και την επίδοσή του κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης “τηλεμαχίας,” η οποία θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε με την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία. Τις εντυπώσεις στην πρώτη εκείνη τηλεοπτική αναμέτρηση κέρδισε η Κλίντον.

“Λένε ότι η σημερινή μου ομιλία είναι άσκηση πρακτικής για την Κυριακή. Αυτό δεν είναι πρακτική. Βρισκόμαστε εδώ, επειδή θέλουμε να είμαστε εδώ,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Με το χαρακτηριστικό εριστικό του τρόπο, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ειρωνεύτηκε την απόφαση της Κλίντον να απέχει από την προεκλογική της εκστρατεία προκειμένου να προετοιμαστεί επαρκώς για τη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Ο ίδιος υποστήριξε πολλές φορές ότι η Κλίντον “ξεκουράζεται” επανερχόμενος στην άσκηση της κριτικής του, αναφορικά με την υγεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία, αμφισβητώντας τη φυσική της δύναμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις άσκησης των προεδρικών καθηκόντων των ΗΠΑ.

“Θα καταργήσω το το 70% των ομοσπονδιακών κανονισμών”

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το 70% των ομοσπονδιακών κανονισμών που εφαρμόζονται στις ΗΠΑ θα καταργηθεί στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος τον επόμενο μήνα. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις συμβούλου του, σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ εξέταζε το ενδεχόμενο να καταργήσει ποσοστό 10% των ομοσπονδιακών κανονισμών.

Ο Τραμπ ρίχνει την ευθύνη για το αποπνικτικό επιχειρηματικό κλίμα στην εφαρμογή των κανονισμών, ενώ σε προεκλογική εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ, στο Νιου Χάμσαϊρ, τόνισε ότι οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί που εφαρμόζονται για το περιβάλλον, αλλά και την ασφάλεια θα παραμείνουν σε ισχύ.

“Θα περικόψουμε σημαντικά την εφαρμογή των κανονισμών. Μπορώ να πω ότι ποσοστό 70% από αυτούς θα καταργηθεί, καθώς εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Νωρίτερα, στη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας που είχε με το Reuters, ο Άντονι Σκαραμούσι, σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δήλωσε ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σχεδιάζει να ακυρώσει ποσοστό 10% των ομοσπονδιακών κανονισμών.

“Χρειαζόμαστε τους κανονισμούς, αλλά θα ζητήσουμε από κάθε υπηρεσία ν’ αξιολογήσει τους κανονισμούς της και θα πιέσουμε για την κατάργηση του 10% από αυτούς, που είναι οι λιγότερο σημαντικοί,” τόνισε.

Ένας άλλος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, με τον οποίο επικοινώνησε το Reuters, επιβεβαίωσε ότι η ακύρωση ποσοστού 10% των ομοσπονδιακών κανονισμών έχει ενταχθεί στο οικονομικό τους πλάνο.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου των Εσωτερικών κι άλλων υπηρεσιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής διοίκησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εξαγγελίες επικαλούμενοι εσωτερικούς κανονισμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ενώ ο Σκαραμούσι εκτιμά ότι θα τα πάει καλά με την πρόεδρό της Τζάνετ Γέλεν. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Fed ότι λειτουργεί ως ο πολιτικός βραχίονας της διακυβέρνησης Ομπάμα, τονίζοντας ότι η Γέλεν καθυστέρησε την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προκειμένου να αφήσει τον Μπαράκ Ομπάμα να ολοκληρώσει την προεδρική του θητεία τον Ιανουάριο, χωρίς το οικονομικό σοκ που θα προκαλέσει ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε